572 resultaten

doeboeken

Met een doeboek maak je van elke dag een minivakantie. Spelletjesboeken, die even de routine van de dag doorbreken of boeken die het buiten avontuurlijk maken, zorgen voor een vakantie op mini formaat. 

Met vriendenboeken, raadselboeken en moppenboeken wordt er lekker gekletst en met puzzelboeken ben je juist even helemaal weg van iedereen, lekker in een eigen hoekje even nergens aan denken, dan alleen aan de oplossingen. 

Ilovespeelgoed.nl heeft een grote variatie aan doeboeken die je even op een andere been zetten. 

Lees verder
Sluiten
1-48 van 572 producten

Doeboeken

Met een doeboek beleef je elke dag een minivakantie. De spelletjes in de boeken breken de routine van de dag, of ze helpen je om op avontuur te gaan en van alles te leren over een bepaald onderwerp. Doeboeken komen in allerlei vormen, maten en met verschillende onderwerpen of thema’s. Ze bevatten vaak plaatjes, afbeeldingen of tekeningen die kinderen kunnen inkleuren of aanvullen met hun eigen creatieve creaties. Zoek je een leuke en ontspannende activiteit voor kinderen van alle leeftijden? Geef ze een doeboek!

Doeboeken zijn er voor kinderen van alle leeftijden

Met een doeboek kan je kind heerlijk onderuitzakken op de bank om na een drukke schooldag even een rustmoment te pakken en toch lekker bezig te zijn. Doeboeken zijn ook ideaal om voor het slapengaan nog even lekker te puzzelen in bed. Ook wanneer je een peuter rond hebt lopen, is er genoeg te vinden onder de categorie doeboekjes. Al vanaf twee jaar kunnen kinderen laten zien wat ze allemaal in hun mars hebben. Door verschillende spelletjes in deze boeken te maken oefenen peuters vaardigheden die ze later op school ook nodig hebben.

Een doeboek is het ultieme vakantieboek

Thuis heb je vast en zeker een kast vol staan met knutselspullen. Bakken vol met papier, stickers, lijm, verf en nog veel meer van deze spulletjes. Kinderen kunnen urenlang zoet zijn met knutselen. Doeboeken zijn dan ideaal creatief speelgoed om mee te nemen op reis. Je hoeft namelijk niet de een doos met knutselmateriaal mee te sjouwen. Een doeboek mee op vakantie is een daarom een ideale oplossing voor jezelf en je kind! Bovendien stimuleren doeboeken de creativiteit en helpen deze boeken kinderen hun concentratie te verbeteren.

Spelend leren doe je met doeboeken

Geef je je kind een opdracht, dan is de kans groot dat het deze niet altijd direct wil uitvoeren. Geef je je kind een doeboek, dan zal hij of zij direct beginnen met de nummers van stip naar stip aan elkaar te verbinden. Dat is de magie van een doeboek. Daarnaast zijn de opdrachten die in de doeboeken staan natuurlijk erg leuk om te doen. Naast de bekende puzzels en spelletjes zijn er ook educatieve boeken waardoor kinderen al spelend meer leren over letters en getallen. Andere doeboeken die je bij ilovespeelgoed.nl vind, zijn:

Doeboeken zorgen voor grote kunstwerken van kleine kunstenaars

Doeboeken zijn geschikt om mee te knutselen of te puzzelen, ze worden dan ook niet voor niets kleur- of activiteitenboeken genoemd. Zelfs wanneer je kant-en-klare kleurplaten in een doeboek hebt zitten, kun je de mooiste creaties verwachten. Dat is het mooie van kinderen, die gaan vaak helemaal los met hun creativiteit en laten hun verbeelding spreken. Ga voor de aardigheid zelf ook weer eens kleuren, je zult zien dat je stress afneemt. Met een doeboek kun je ook samen met je peuter, kleuter of schoolgaand kind raadsels en puzzels oplossen.

Tip: geef een doeboek cadeau. Dat is weer eens wat anders dan de standaard kinderboeken of het gebruikelijke speelgoed.