2287 resultaten

kinderboeken

Niets zo heerlijk als wegdromen bij een goed boek! Bij ilovespeelgoed.nl hebben we een enorme collectie kinderboeken met mooie illustraties en verhalen die de fantasie van kinderen prikkelen en hun taalgevoel ontwikkelen. Zowel populaire en bekende kinderboeken als verrassende nieuwkomers. Naast zachte babyboekjes voor de allerkleinsten zijn er ook informatieve boeken over allerlei onderwerpen, van overleven in de natuur tot educatieve boeken over dieren. Kinderboeken zijn ideale cadeaus voor verjaardagen of kraamfeesten!

Lees verder
Sluiten
1-48 van 2287 producten

Kinderboeken

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met lezen. Het prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel. Kinderboeken zijn daarom ontzettend belangrijk. Bovendien is het een plezier om kinderen van jongs af aan vertrouwd te maken met lezen. Dit kan door het luisteren naar vrolijke verhalen of door het zelf oefenen met het lezen van woordjes. Bij ilovespeelgoed.nl zijn we dol op kinderboeken. We hebben daarom ook een enorme collectie. Ontdek de mooiste verhalen en boeken vol prachtige illustraties!

De leukste kinderboeken vind je bij ilovespeelgoed.nl

Ga terug naar je kindertijd met de leukste kinderboeken en fantastische voorleesboeken. Door voor te lezen versterkt de verbeeldingskracht van peuters, kleuters en kinderen. Zo kunnen ze bijzondere reizen maken door vreemde landen, en dat allemaal zonder hun eigen kamer te verlaten. Met onze informatieve boeken kunnen ze alles leren over bijvoorbeeld hun favoriete dieren of hoe ze moeten overleven in de natuur. Van onze kinderboeken krijg je nooit genoeg!

Wat zijn de leukste kinderboeken?

Welk kinderboek je het leukste vindt, verschilt natuurlijk per persoon. De een houdt meer van fantasie en de ander van avonturen. De Gorgels zijn hele leuke fantasiefiguren die allerlei avonturen beleven. Met de boeken uit deze gelijknamige serie heb je dus het beste van twee werelden. Doordat de Gorgels superleuk zijn, zijn de verhalen van deze wezens misschien ook wel het populairst. De schrijver Jochem Meijer weet iedereen te boeien met hun avonturen. Ze mogen daarom niet ontbreken in je boekenkast.

Daarnaast blijven Hazeltje, Bobbi Beer en het verhaal van de kleine walvis altijd leuk. Andere populaire kinderboeken zijn ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ en de boeken over de avonturen van ‘Rutger, Thomas en Paco’. De Gouden boekjes zijn trouwens populaire boekjes om cadeau te geven.

Van populaire en bekende kinderboeken tot verrassende nieuwkomers

Gelukkig is ilovespeelgoed.nl niet de enige die lezen belangrijk vindt. Tijdens de nationale voorleesdagen worden vaak de nieuwste boeken gepresenteerd en voorgelezen. Deze dagen zijn er tien prentenboeken die centraal staan. Daarnaast is er nog de Kinderboekenweek. Dit jaarlijks terugkerende evenement is al sinds 1955 populair en besteed extra aandacht het kinderboek. Ontdek bij ilovespeelgoed.nl bekroonde boektitels die door de kinderjury zijn opgevallen door schrijfstijl, thema of illustratie.

Naast de nieuwste boeken zijn er natuurlijk nog een hoop klassiekers en andere bekende kinderboeken die altijd populair blijven. Zoals de boeken van bekende schrijvers zoals Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl, deze mogen niet ontbreken in onze kinderboekencollectie.

Welke kinderboeken moet je gelezen hebben?

Kruistocht in spijkerbroek en eigenlijk alle verhalen van Roald Dahl moet je echt een keer gelezen hebben. De heksen, Matilda en GVR zijn klassiekers voor jong en oud. Het is niet voor niets dat deze boeken verfilmd zijn. Vergeet trouwens ook niet om de sprookjes van Andersen en de gebroeders Grimm toe te voegen aan de literaire opvoeding!

Zachte babyboekjes: kinderboeken voor de allerkleinsten

Ben je op zoek naar een geschikt boek voor je kleine spruit? Bij ilovespeelgoed.nl hebben we naast een hoop speelgoed voor de allerkleinsten ook babyboeken. Zoals zachte voelboeken of verrassende flapjesboeken. Er zijn fijne boekjes om voor te lezen voor het slapengaan en prachtige kijkboekjes voor overdag. Zelfs voor in bad hebben we een ruime keuze boeken voor baby’s. Peuters worden hier trouwens vaak net zo blij van. Boeken zijn ideale cadeaus voor een verjaardag of kraamfeest.

Met doeboeken is je kind uren zoet

Kinderboeken zijn niet alleen maar om te lezen. Naast dat niet elk moment geschikt is voor lezen, is het ook fijn om wat afwisseling te hebben. Het ultieme kinderboek om mee op reis te nemen is een doeboek. Hier staan vaak allemaal spelletjes, puzzels en raadsels in die lekker op de achterbank gemaakt kunnen worden. Doeboeken zijn thuis natuurlijk ook heerlijk voor je kleine om mee te puzzelen. Al vanaf twee jaar kunnen kinderen de uitdagingen aangaan.

Kinderen worden blij van boeken

De leukste en mooiste kinderboeken koop je online bij ilovespeelgoed.nl. Voor al onze boeken geldt dat ouders ze net zo graag mogen lezen en bewonderen als hun kinderen. Zo bevatten onze sprookjesboeken, seizoensboeken en rijm en versjesboeken de mooiste illustraties. Staan de feestdagen voor de deur? Kijk dan ook eens naar onze Sinterklaas en Kerst boeken. Koop kinderboeken voor je kleine, want kinderen worden blij van boeken!