307 resultaten

sinterklaas

Bij ilovespeelgoed.nl hebben we voor alle hulp-sinten en pieten een hele boel sinterklaaskadootjes voor Sinterklaasavond.

Lees verder
Sluiten
1-48 van 307 producten

Sinterklaas cadeautjes

Pakjesavond is het enige echte sinterklaasfeest en is niet compleet zonder Sinterklaas cadeautjes. Sinterklaasavond wordt op veel verschillende manieren gevierd. De een gaat lootjes trekken voor Sinterklaas en de ander gaat een grappige surprise maken. Vaak drinken we warme chocolademelk met een letter van banket erbij. Pepernoten mogen natuurlijk ook niet ontbreken bij het grote feest van de Sint. Hoe je het ook viert, Sinterklaas cadeautjes horen erbij!

Sinterklaas cadeau-ideeën

Met de juiste Sinterklaas cadeau-ideeën kom je een heel eind voor een ontspannen voorbereiding van sinterklaasavond. Al voordat de Sint in het land is met zijn Pieten, zal je kleine ongeduldig zijn en de dagen aftellen. Het sinterklaasjournaal op televisie is voor velen het begin van de pret. Hier wil je natuurlijk optimaal van meegenieten en niet in de stress zitten om de cadeaus. Om tot de beste Sinterklaas cadeau-ideeën te komen is het slim om jezelf een aantal vragen te stellen. Hoe groot mag het cadeau zijn? Aan hoeveel cadeautjes heeft je kind genoeg? En wat voor soort cadeautjes wil je kopen?

Soorten Sinterklaas cadeautjes

Er zijn veel verschillende soorten Sinterklaas cadeautjes. Wanneer je jezelf vragen hebt gesteld en je hebt nog geen idee van wat voor cadeautjes je wilt kopen, bekijk dan de volgende categorieën eens. Hieronder lichten we enkele van de verschillende soorten Sinterklaas cadeautjes voor je uit.

    • Creatief speelgoed: hiermee prikkelt je kind zijn creativiteit en kan hij dingen creëren. Denk aan speelgoed zoals een teken- of kleurboek of klei.
    • Bouwspeelgoed: waarmee je kind iets kan bouwen en constructies kan maken. Denk bijvoorbeeld aan blokken, Lego of puzzels.
    • Cognitief speelgoed: zodat je het denkvermogen van je kind prikkelt, of je kind iets leert zoals met een telraam of een kinderboek.
    • Sociaal speelgoed: zodat je kind samen kan spelen met anderen, bijvoorbeeld een spelletje zoals domino, memory of kwartetten.
    • Motorisch speelgoed: hiermee komt je kind in beweging, bijvoorbeeld met een babygym of loopwagen.

Sinterklaas cadeautips

Het is altijd prettig om wat Sinterklaas cadeautips te krijgen, want wat zijn nu eigenlijk leuke cadeautjes om te geven als hulpsinterklaas. Op elke leeftijd is de beleving aan Sinterklaas weer heel anders. Het besef en het bestaan ervan, het zetten van de schoen, de intocht van Sinterklaas, elk kind ervaart het anders. Daarnaast is de leeftijdscategorie en ontwikkelingsfase van invloed op wat een kind leuk vindt om te krijgen. Hieronder geven we Sinterklaas cadeautips, van baby’s tot schoolgaande kinderen.

Sinterklaas cadeautjes baby

De eerste keer Sinterklaas vieren met je baby is heel bijzonder, maar dit zal waarschijnlijk nu nog meer betekenis hebben voor jou dan voor je kleine ukkepuk. Mooi en goed babyspeelgoed is hoe dan ook meer dan welkom. Bij ilovespeelgoed.nl hebben we alles van knuffeldoekjes en rammelaars tot bijtspeelgoed.

Sinterklaas cadeautjes dreumes

Wat voor cadeautje geef je een kindje van één jaar? Zelf kan je dreumes nog niet aangeven wat hij of zij leuk vindt. Speelgoed wat de fantasie prikkelt en ontwikkeling stimuleert, is meestal voor zowel kind als ouder een succes. Denk hierbij aan ballen, blokken en tuimelaars om te stapelen, rollen en omgooien. Spetteren en spelen met water blijft ook superleuk om te doen, badspeelgoed is daardoor altijd populair.

Sinterklaas cadeautjes peuter

Echte volzinnen zitten er nog niet in, maar je peuter geeft al wel duidelijk aan wat hij of zij wel of niet wil. Cadeautjes voor een twee of driejarige kan daardoor soms lastig zijn om te bedenken. De motoriek is flink aan het ontwikkelen, net als een eigen mening. Houd het daarom simpel. Een stickerboekje, klei of gerei voor in de kinderkeuken zijn goede tips.

Sinterklaas cadeautjes kleuter

Sinterklaas cadeautjes voor een kleuter worden al een stuk persoonlijker. Wanneer kinderen vier jaar zijn, zijn het echte kleuters. Ze hebben al een eigen smaak en voorkeur ontwikkeld en een levendige fantasie. Verkleedkleding om rollenspellen mee uit te voeren zijn voor deze leeftijd vaak een succes.

Sinterklaas cadeautjes kind

Inmiddels zit je kind op school en wordt er flink gespeeld met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas. Het spel verloopt heel anders bij een vijf- of zesjarige dan bij een peuter. Je ziet dat je zoon of dochter zich nu urenlang kan vermaken met speelgoed om mee te bouwen zoals bijvoorbeeld Kapla. Spelletjes kunnen ze ook heel goed spelen, omdat ze spelregels al prima begrijpen.

Kleine Sinterklaas cadeautjes

Kleine Sinterklaas cadeautjes zijn vaak ideale cadeautjes voor het Sinterklaas spel. Doorgaans is dit een spel dat je met wat oudere kinderen speelt. Ook wordt het veel op scholen gespeeld in de hogere groepen, dan zijn Sinterklaas cadeautjes tot 5 of 10 euro gangbaar. Bovendien is het echt niet nodig om een fortuin uit te geven. Het feest van de Sint kun je prima vieren met kleine Sinterklaas cadeautjes, ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd’.

Sinterklaas cadeautjes kopen

Wanneer komt Sinterklaas? Vaak eerder dan je denkt. Begin daarom op tijd met Sinterklaas cadeautjes kopen. Zeker wanneer je jonge kinderen hebt, kan deze periode nogal hectisch zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij ilovespeelgoed.nl hebben we:

Je cadeau inpakken doe je natuurlijk met speciaal Sinterklaas cadeaupapier. Vergeet dit niet mee te bestellen wanneer je Sinterklaas cadeautjes gaat kopen!

Waarom vieren we Sinterklaas op 5 december?

De huidige traditie van pakjesavond is door de jaren heen ontstaan. Vaak wordt gedacht dat we de verjaardag van Sint-Nicolaas vieren, maar dit is een misvatting. Eigenlijk gedenken we zijn sterfdag, die door velen is vastgesteld op 6 december. Doordat kinderen hun schoen gingen zetten op de vooravond van de sterfdag, waarna de Sint ze vulde met cadeautjes, is het sinterklaasfeest zoals we nu kennen ontstaan. In België vieren ze dit feest op 6 december.

Hoe oud is sinterklaas?

Dat weet niemand, wel is de traditie al heel wat jaren in ons land. Historici zijn er van overtuigd dat Sint-Nicolaas al 200 jaar na zijn dood vereerd werd als heilige. Wanneer de goedheiligman is gestorven is onbekend, maar er wordt geschat dat dit tussen 312 en 365 na Christus was.

Wat zijn leuke Sinterklaas cadeautjes?

De leukste cadeautjes zijn, cadeautjes waar je blij van wordt. Ook is het fijn als je wat aan je Sinterklaas cadeautje hebt, dat het niet direct stuk gaat en lang leuk blijft. Duurzaam houten speelgoed is vaak een voltreffer. Kijk ook naar de leeftijd van het kind, wanneer een cadeautje hier op aansluit, zal het kind dit al snel een leuk cadeau vinden.

Wat kun je vragen aan de Sint?

Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt omtrent de cadeaus. Stel een budget op per persoon of cadeau. Pas hier ook je verlanglijstje op aan. Het heeft geen zin om allemaal peperdure cadeaus te vragen wanneer er maar vijf of tien euro uitgegeven mag worden per cadeau.