Speelgoed voor onderweg

Ik ga op reis en ik neem mee… het leukste reisspeelgoed!

Staat er een vakantie of een weekendje weg op de planning? Een moment waarop je nieuwe herinneringen gaat creëren. Maar voordat je aan die waardevolle herinneringen kunt beginnen, is er nog de reis naar je bestemming. Tijdens deze reis hoor je misschien wel de bekende kreten 'Zijn we er al bijna?' of 'Ik verveel me'. Speelgoed voor onderweg kan de rit of vlucht een stuk aangenamer maken voor je kleintje (en ook voor jezelf). Daarom hebben we het leukste en meest praktische reisspeelgoed verzameld, op basis van leeftijd. Ga zorgeloos op weg naar prachtige bestemmingen en creëer de mooiste herinneringen - zelfs tijdens de reis - met het leukste reis speelgoed!

Kind

Schoolkinderen hebben doorgaans een enorme mijlpaal bereikt: leren lezen en schrijven. Speelgoed voor in de auto voor een kind van 7 jaar is dan ook extra uitdagend als het inspeelt op deze nieuw verworven vaardigheden, waarbij idealiter ook ruimte wordt gegeven voor eigen interesses en de persoonlijkheid van je kind. Creatieve doeboeken zoals puzzelboeken met op elke pagina een andere uitdaging die ze zelf kunnen lezen en oplossen zijn dan erg leuk. Maar ook een eigen camera van Kidywolf, notitieboekje of dagboek, om de hele reis en vakantie in vast te leggen. Het geeft je kind niet alleen een gevoel van autonomie, maar het is ook geweldig om na de vakantie samen een fotoalbum te maken vol met foto's die je kind zelf heeft gemaakt en herinneringen op te halen. Ander leuk reisspeelgoed voor een kind van 7 jaar, zijn leesboeken. Kies uit de AVI leesboeken een mooi boek uit en je kind kan zich onderdompelen in de mooiste verhalen terwijl de leesvaardigheid naar een hoger niveau wordt getild. Maar ook (magnetische) reisspelletjes of puzzels van onder meer Smartgames of Scratch Europe zijn voor deze leeftijd ideaal. Handzaam en uitdagend vermaak!

Kleuter

Kleuters zijn in hun ontwikkeling al in zo’n fase aanbeland, dat ze zelfstandig wat langer met een activiteit bezig kunnen zijn. Veel kleuters genieten van het bouwen en creëren van structuren of eigen fantasiewerelden. Kies voor compacte magneetpuzzels die je kleuter spelenderwijs cognitief uitdagen. Ideaal speelgoed voor in de auto of vliegtuig! Maar ook (uitwisbare) spelletjesboeken en puzzelboeken in allerlei aansprekende thema's zijn erg leuk. De uitwisbare varianten kunnen daarbij keer op keer gebruikt worden, handig voor op de heen- en terugreis! Ook zijn er compacte reisspellen die ideaal zijn voor kleuters, van solo spelletjes tot spelletjes die ze samen met een broertje of zusje kunnen spelen. Ook verhalenboeken en luisterboeken zijn een fijne toevoeging. Neem hun favoriete verhalenboeken mee of een Timio speler die ze kunnen beluisteren met een koptelefoon. Dit houdt ze geïnteresseerd en vermaakt tijdens lange reizen, terwijl ze tegelijkertijd kennis opdoen en zich uitgedaagd voelen.

Peuter

Voor een peuter in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar is er een heel scala aan reis speelgoed dat niet alleen leuk is, maar ook de fantasie, creativiteit en de hand-oogcoördinatie stimuleert. Denk bijvoorbeeld aan magneetpuzzels waarbij peuters in een compacte magneetkoffer alles bij de hand hebben om de meest betoverende werelden te creëren. Van diertjes tot huisjes, in elk thema is er wel een prachtig exemplaar te vinden, zoals die van Smartmax en Smartgames. Voor de creatieve peuters zijn er ook geweldige doeboeken, zoals stickerboeken en kleurboeken. Een aantal stickerboeken en kleurboeken zijn daarbij erg duurzaam: de stickers zijn herbruikbaar en de kleurboeken uitwisbaar. Ideaal speelgoed voor in de auto, voor de heen- en terugreis. Ook peuterboeken zoals kartonboekjes of zoekboeken met het favoriete thema van je kleine peuter zijn erg leuk reis speelgoed. Zelf bladeren en genieten van de mooiste illustraties en verhalen!

Dreumes

In tegenstelling tot baby’s, beginnen dreumesen actiever en meer onderzoekend te spelen. Reisspeelgoed voor kinderen van 2 jaar is dan het liefst ook speelgoed dat uitdagend is, zoals activiteitenpanelen waarmee ze kunnen puzzelen en ontdekken. Ze kunnen ook genieten van sensorisch speelgoed, zoals voelboeken. Die stimuleren niet alleen de zintuigen, maar helpen ook met het reguleren van prikkels die een reis met zich meebrengt. Ook ontwikkelen dreumesen hun fijne motoriek en coördinatie, waardoor ze beter in staat zijn om speelgoed vast te pakken en te verkennen. Een kleurboek met een waterpen is dan ook ideaal reis speelgoed voor in de auto of het vliegtuig. Vul de pen met water en de magie kan beginnen! Vergelijkbaar hiermee zijn magneetborden in handzaam formaat waar de dreumes heerlijk op kan tekenen en mee kan spelen.

Baby

Voor de jongste avonturiers is speelgoed dat afgestemd is op hun ontwikkelingsfase erg geschikt. Ideaal reisspeelgoed voor een baby is speelgoed dat de zintuigen en motorische vaardigheden stimuleert, zoals kleurrijke bijtspeeltjes, activiteitenringen met verschillende activiteiten, texturen en geluiden of juist zachte knuffeltjes voor geborgenheid. Maar vergeet ook de babyboekjes niet, waarbij baby's naar contrasterende kleuren en aansprekende thema’s kunnen kijken. De babyboeken komen in allerlei vormen: van voelboeken tot stevige kartonboeken. Bijtspeelgoed om op te sabbelen is ook ideaal. Niet alleen omdat baby's de wereld deels met de mond ontdekken, maar ook wanneer je met het vliegtuig reist en kleintjes last van de oortjes kunnen krijgen. Door te sabbelen slikken kleintjes meer en slikken vermindert de druk op de oortjes. Daarbij zijn de kleurrijke bijtspeeltjes een speelse afleiding van de vele nieuwe prikkels die een kleintje binnenkrijgt tijdens een reis.