sawdust & rainbows

Kinderen gaan graag op ontdekkingstocht. Met het actieve speelgoed van Sawdust and Rainbows wordt de fysieke mobiliteit, vrije beweging en het zelfvertrouwen van kinderen gestimuleerd. Daarnaast zijn de klimtoestellen van Sawdust and Rainbows oogstrelend mooi: handgemaakt en geverfd in harmoniserende kleuren bieden de houten speeltoestellen en klimrekken van Sawdust and Rainbows kinderen een verrijkende ervaring.

Sawdust and Rainbows is een familiebedrijf, gevestigd op het platteland van Noord-Ierland en opgericht door bouwkundige en moeder Rosie Hughes. Toen haar zoon Reuben al klimmend en klauterend door het huis trok, ging Rosie op zoek naar houten speeltoestellen voor binnen. Haar zoektocht leverde echter niets op. Steeds voldeden de bestaande gymtoestellen niet aan haar en Reubens’ wensen. Zodoende nam de bouwkundige het heft in eigen hand en maakte Rosie het eerste Sawdust and Rainbows model in een schuurtje in haar tuin.

Inmiddels is Sawdust and Rainbows uitgegroeid tot een sterk merk met een breed aanbod aan multifunctionele houten speeltoestellen. Voor de kleinste spruit kunnen ze dienst doen als babygym en voor wat oudere kinderen zijn het aantrekkelijke klimrekken. Ook is het speelgoed van Sawdust and Rainbows onderling te combineren waardoor geheel nieuwe speeltoestellen ontstaan.

Omdat ieder gymtoestel van Sawdust and Rainbows met de hand wordt gemaakt en geverfd, zijn geen twee toestellen hetzelfde. Door met hout te werken en het materiaal opzettelijk terug te laten komen in het speelgoed, laat Sawdust and Rainbows kinderen kennis maken met dit veelzijdige, duurzame materiaal.

De speeltoestellen van Sawdust and Rainbows zijn robuust en afgewerkt met verf op waterbasis. Het hout dat Sawdust en Rainbows gebruikt, is uitsluitend afkomstig van duurzame bosbouw gecertifieerd met het FSC-keurmerk; verpakkingen worden gemaakt van gerecycled materiaal waarbij zoveel mogelijk plastic-vrij gewerkt wordt. Restproducten die overblijven worden door Sawdust and Rainbows gerecycled.

In samenwerking met Just One Tree plant Sawdust and Rainbows een boom voor ieder verkocht speeltoestel uit de Wee’UN, Finn, Slide en Tearmann collectie.

Behalve voor thuis zijn de speeltoestellen uitermate geschikt voor kinderdagverblijven of peuterspeelzalen. Tip: maak de (thuis)gym compleet met de balanceerstenen van Stapelstein, de schommels van Lillagunga of de zitballen van Gymnic.

Lees verder
Sluiten
Geen producten gevonden