197 resultaten

vilac

Het Franse merk Vilac is weliswaar met zijn tijd meegegaan - het speelgoedmerk bestaat inmiddels ruim 100 jaar - maar het blijft een nostalgische sfeer ademen. Het speelgoed, de muziekinstrumenten en het kindergereedschap doen vaak 'aan vroeger denken'. Ook kunstenaars die bij hen in dienst zijn, weten treffend die sfeer weer te geven in mooie tekeningen en ontwerpen, niet teruggebracht tot een stereotyp en vaak met een Frans accent.

Het bedrijf, diep in het hart van de Jura, staat temidden van bergen en bossen. Nog steeds wordt het speelgoed op ambachtelijke wijze gemaakt, maar met nieuwe kleuren en nieuwe ontwerpen. Het is hun passie om mooi, duurzaam en tijdloos speelgoed te maken.  

Vilac wil de fantasie van kinderen stimuleren en klassiek speelgoed in een nieuw jasje steken.
Typisch speelgoed dat van generatie op generatie overgaat.

Lees verder
Sluiten
1-48 van 197 producten

Vilac

Het Franse merk Vilac ademt een nostalgische sfeer. Niet zo gek, het speelgoedmerk bestaat al ruim 100 jaar. Het speelgoed, de muziekinstrumenten en het kinderspeelgoed doen vaak ‘aan vroeger’ denken. Toch is Vilac met zijn tijd meegegaan. Het speelgoed stimuleert de fantasie van kinderen door klassiek speelgoed in een nieuw jasje te steken. Dit is goed gelukt! Kunstenaars die bij Vilac in dienst zijn, weten de sfeer van vroeger treffend weer te geven in mooie hedendaagse tekeningen en ontwerpen.

Vilac speelgoed

Zoek je duurzaam speelgoed dan zit je goed met Vilac speelgoed! Het bedrijf staat te midden van bergen en bossen, diep in het hart van de Jura. Nog steeds wordt het speelgoed op een ambachtelijke manier gemaakt, maar met nieuwe kleuren en ontwerpen. Het is hun passie om mooi, duurzaam en tijdloos speelgoed te maken. Vilac speelgoed is vaak met een Frans accent, maar niet teruggebracht tot een stereotype. Wel is het typisch speelgoed dat van generatie op generatie overgaat!

Vilac Ingela P Arrhenius

Een van de kunstenaars bij Vilac is Ingela P Arrhenius. Haar stijl is uit duizenden te herkennen. Wie het eenmaal kent, ziet haar vrolijke werk bijna overal in terugkomen: in babyspeelgoed, kinderpuzzels, spellen, en nog veel meer. De Zweedse illustrator heeft een voorliefde voor ontwerpen uit de jaren vijftig en zestig. Het is daardoor niet zo gek dat Vilac en Ingela P Arrhenius een goede combinatie is. De speelgoed collectie Vilac Ingela P Arrhenius vind je bij ilovespeelgoed!

Vilac buitenspeelgoed

Naast de spelletjes en muziekinstrumenten heeft Vilac buitenspeelgoed voor de allerkleinsten, zoals baby’s, dreumesen en peuters, maar ook voor de grotere kinderen. Daarnaast zie je ook veel speelgoed dat geschikt is voor meerdere leeftijden. Het merk is, net als hun speelgoed, niet makkelijk in een hokje te stoppen. Vilac buitenspeelgoed blijft eigenlijk altijd leuk voor alle leeftijden. Wedden dat jij met net zo’n grote glimlach buiten staat als dat van je kind!