3 resultaten

kinetic sand

Kinetic Sand van het Zweedse merk Waba Fun is zand, maar geen gewoon zand! 'Sand in motion', want het kleefzand lijkt wel te bewegen als je er doorheen roert of het laat vallen. Met Kinetic Sand kun je kneden, snijden, vormpjes maken, kastelen bouwen of het gewoon door je handen laten glijden.

Lees verder
Sluiten
1-3 van 3 producten

Kinetisch zand

Eigenlijk is kinetisch zand niet veel meer dan ultrafijn zand. Toch heeft het enkele grote verschillen vergeleken met speelzand in de zandbak buiten. Zo plakt kinetisch zand alleen aan zichzelf en voelt het heerlijk zacht aan. Het kleefzand lijkt wel te bewegen als je er doorheen roert of het laat vallen. Je kunt het lekker kneden, snijden, er vormpjes mee maken en kastelen mee bouwen, maar het is ook heerlijk om gewoon door je handen te laten glijden. Kinetisch zand wordt niet voor niets magisch zand genoemd!

Kinetic Sand

Ook wanneer het regent en dondert buiten kan je kleine met zand spelen. Kinetic Sand is perfect binnenspeelzand dat geen rommel geeft. Dit komt doordat er een bindmiddel aan toegevoegd is. Het zand is speelgoed waar jong en oud zich urenlang mee kan vermaken. Klei, zand, gips en steen zijn geweldige materialen voor kinderen om mee aan de slag te gaan. Het stimuleert net als Kinetic Sand de zintuigen, motoriek en creativiteit.

Kinetisch zand bak

De beste manier om kinetisch zand te bewaren, is in en bak die luchtdicht afgesloten kan worden. Hierdoor weet je zeker dat het niet uitdroogt. Heb je, door het vele spelen met het zand, toch het idee dat het zand droog aanvoelt? Voeg dan een paar druppels water toe aan het zand. Het Zweedse merk Waba Fun heeft Kinetic Sand ontwikkelt met de filosofie dat kinderen hun fantasie de vrije loop moeten kunnen laten. Wil je je kind alle ruimte daarvoor geven? Doe dit dan in een speciale kinetisch zand bak!

Wat is kinetisch zand?

Kinetisch zand is voor het grootste deel gewoon zand dat schoon is. Hier wordt een klein beetje bindmiddel aan toegevoegd wat ervoor zorgt dat het zand aan elkaar blijft kleven. Een unieke eigenschap is dat het niet aan andere oppervlaktes blijft plakken. Ondanks de stevigheid van het zand heeft het een heerlijk zachte, luchtige structuur.

Aan spelen met kinetisch zand zijn geen regels verbonden. Je kunt bouwen wat je wilt of gewoon je tastzintuigen prikkelen. Wat je ook doet, je stimuleert de creativiteit. En daar zijn we bij ilovespeelgoed.nl altijd blij mee. Dat blijkt wel uit ons uitgebreide assortiment creatief speelgoed.