wakawaka

In het Swahili betekent Waka Waka 'helder stralend'. Bij de wereldkampioenschappen in 2010 ontdekten Camille van Gestel en Maurits Groen dat veel Zuidafrikanen niet aangesloten waren op het elektriciteitsnet.

Het werd hun missie om licht en elektriciteit toegankelijk te maken voor iedereen. 'Share the light' werd het motto. En zó kwam het eerste product van WakaWaka, een zaklamp oplaadbaar door zonlicht, tot stand. Het heeft in het midden een rond gat, waardoor het op een flessenhals past of met een koord aan het plafond gehangen kan worden. Handig als kinderen 's avonds hun huiswerk moeten maken of als kraamvrouwen in het donker moeten assisteren bij bevallingen.

Kortom: WakaWaka heeft een idealistisch oogmerk. Het is een sociale onderneming. Winst wordt geïnvesteerd in landen die het nodig hebben. Wereldwijd heeft het een grote impact op de levens van veel mensen. Maar hun producten vinden ook in Europa een groot publiek. Zowel voor vakantie, backpackers, festivals, als voor thuis om 's avonds in bed nog even lekker te lezen.

terug naar boven