188 resultaten

puzzels

Het aanbod van Djeco-puzzels is heel gevarieerd. Dat gaat van blokken, via mozaïek, naar de bekende kinderlegpuzzels. Altijd met prachtige illustraties.

Voor kleine kinderen plaatjes met een glimlach en voor de grote kinderen zijn er de legpuzzels met prachtige platen uit de mythologie of met prachtige patronen.

Djeco verlaat soms de rechthoekige vorm voor silhouet puzzels. Dat lijken wel kleine kunstwerken.

Speelgoed dat spelenderwijs de concentratie en het probleemoplossend vermogen stimuleert en altijd met resultaat! 

Lees verder
Sluiten
1-48 van 188 producten

Djeco puzzels

Voor kleine en grote puzzelhelden, is een Djeco puzzel fantastisch speelgoed. Djeco is een Frans merk dat het hart van ilovespeelgoed heeft gestolen door zijn unieke ontwerpen, kwaliteit, duurzaamheid en oog voor detail. Djeco kenmerkt zich door het gebruik van levendige kleuren waarbij het stimuleren van de verbeelding en creativiteit van kinderen centraal staat. Dezelfde pijlers zie je terug in de prachtige puzzels. De puzzels hebben ongeëvenaarde kleuren en details en reiken van makkelijk tot complex. Om je op weg te helpen met kiezen, lees je hieronder per leeftijdscategorie meer over de puzzels van dit geweldige merk.

Djeco puzzel 1 jaar: van knoppuzzels tot schroefpuzzels

Voor een dreumes zijn puzzels fantastisch kinderspeelgoed. Een Djeco puzzel voor 1 jaar is geschikt voor kleintjes vanaf 1 jaar. Voor een dreumes is puzzelen niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook de hand-oog coördinatie, de fijne motoriek, de concentratie en het redeneervermogen. Op deze leeftijd kunnen kinderen vooral puzzels met wat grotere stukjes maken, tot en met maximaal 10 stukjes. Denk hierbij aan de bekende, robuuste knoppuzzels die dreumeshandjes goed kunnen vastpakken. Maar Djeco heeft ook schroefpuzzels, waarbij de buik, benen en de kop van verschillende diertjes in elkaar geschroefd kunnen worden. En last but not least; de pop-up puzzels. Druk een figuurtje naar beneden en het figuurtje veert op! Waarschijnlijk trakteert je dreumes je nu op een heerlijke schaterlach!

Djeco puzzel 2 jaar: de eerste legpuzzels kunnen gemaakt!

Veel peuters beginnen vanaf circa 2 jaar de eerste legpuzzels te maken. Een Djeco puzzel voor 2 jaar is dan ook erg waardevol speelgoed. Het is wel belangrijk om te kiezen voor kinderpuzzels die passen bij het niveau en de interesses van het kindje. Djeco heeft geweldige puzzels voor peuters, zoals de Djeco puzzel duo waarbij twee verschillende stukjes bij elkaar gezocht kunnen worden. Bijvoorbeeld: welk babydier hoort bij welke mama? Welke tegenstellingen kun je aan elkaar koppelen? Ook houten blokpuzzels en vormenpuzzels zijn geschikt voor deze leeftijd en stimuleren de fijne motoriek en vormherkenning. Daarbij kunnen puzzels van hout tegen een stootje, waardoor de kleine naar hartelust kan spelen.

Djeco puzzel 3 jaar: veel, meer, meest

Vanaf 3 jaar kunnen de meeste peuters wat meer puzzelstukjes aan. Een Djeco puzzel voor 3 jaar is nu doorgaans dan ook een puzzel die uit wat meer stukjes bestaat. Bij de Djeco puzzels tussen de 11 t/m 40 stukjes zitten nu vast en zeker een heel aantal puzzels die goed in de smaak zullen vallen. Is de kleine bijvoorbeeld helemaal gek van auto’s? Dan is een vloerpuzzel waarmee een autoweg gemaakt kan worden erg leuk. Daarna lekker zjoefen met de speelgoedautootjes over de puzzelautobaan! Maar ook een Djeco tangram en magneetpuzzels zijn voor deze leeftijd erg leuk en uitdagend speelgoed. Vanaf deze leeftijd begint namelijk de fantasie steeds meer een rol te spelen, en een tangram en magneetpuzzel stimuleren de fantasie en creativiteit om unieke creaties te maken.

Djeco puzzel 4 jaar en 5 jaar: het ‘grote-mensen-puzzelen’ begint

Rond de 5 jaar gaan kleuters steeds meer richting het ‘grote-mensen-puzzelen’. Een Djeco puzzel voor 4 jaar en een Djeco puzzel voor 5 jaar zal nu dan ook niet alleen uit meer stukjes bestaan, maar ook de complexiteit van de puzzels ligt hoger. De meeste kinderen die graag puzzelen, zullen vanaf deze leeftijd een puzzel tussen de 40 en 100 stukjes kunnen maken. Een Djeco puzzel met 100 stukjes is voor deze leeftijd ontzettend uitdagend en leuk om te doen, en kleuters glunderen en stralen dan ook als ze voor het eerst zo’n grote puzzel weten te maken! Ook bijzonder speelgoed voor kleuters van deze leeftijd, zijn de silhouetpuzzels van Djeco. Niet de traditioneel rechthoekige vorm, maar een puzzel in een silhouet. Bijvoorbeeld een drakenpuzzel in de silhouet van een heuse vuurspuwende draak.

Voor het puzzelgenie: een Djeco puzzel van 500 stukjes of meer

Met alleen 100 stukjes zijn we er nog niet. Djeco heeft puzzels met veel meer stukjes in het assortiment voor de echte puzzelfanaten, zoals Djeco puzzels met 500 of 1000 stukjes. En zoals het Djeco betaamt, hebben de illustraties op de grote puzzels een waanzinnig kleurenpalet en zijn de eenmaal afgemaakte puzzels een lust voor het oog. Prachtig om in te lijsten en een kale muur in de kinderkamer mee te sieren. Een kunstwerk met een beetje van Djeco en een beetje van de kleine die zo z’n best heeft gedaan!