8 resultaten

timio

De TIMIO player zorgt voor schermvrij speelplezier. Het Nederlandse familiebedrijf TIMIO heeft als doel om speelgoed te ontwikkelen dat de woordenschat, het intellect en de verbeelding van kinderen helpt groeien. Het speelgoed van TIMIO inspireert kinderen om te blijven ontdekken en om avontuur te gaan.

De Timio-muziekspeler is een educatieve audio- en muziekspeler voor kinderen. Door het gevarieerde aanbod aan discs hebben kinderen de keuze om zich te amuseren of om iets te leren. De cd’s hebben ieder een andere inhoud: van kinder- en slaapliedjes tot sprookjes en woordenschatoefeningen. Plaats de magnetische disc op de muziekspeler en druk op de plaatjes. Door middel van audio en LED-lichtjes leren kinderen verschillende vaardigheden. Jonge kinderen verbinden geluiden en afbeeldingen met elkaar. Wat oudere kinderen spelen quizzen en luisteren naar verhalen en muziek.  Door het handige formaat, zijn robuuste behuizing en lange accuduur is de audiospeler eenvoudig mee te nemen onderweg.

De discs van TIMIO komen in acht verschillende talen. Hiermee kunnen oudere kinderen uitgedaagd worden om een nieuwe taal te leren. Ideaal speelgoed voor gezinnen waar meer dan één taal gesproken wordt, of om mee op vakantie te nemen.

TIMIO stimuleert de zintuigen en de cognitieve ontwikkeling van kinderen.

Lees verder
Sluiten
1-8 van 8 producten

Timio

In een tijdperk waarin digitale schermen een prominente rol spelen, biedt Timio een schermloos alternatief waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren. Het Nederlandse familiebedrijf heeft een audio- en muziekspeler ontwikkeld die de woordenschat, het intellect en de verbeelding van kinderen helpen groeien. Educatief speelgoed voor schermvrij speelplezier, thuis én onderweg. Met een gevarieerd aanbod van 25 magnetische discs heeft de Timio player vele speelmogelijkheden. Krijgt jouw kind een meertalige opvoeding? Met Timio kun je kiezen uit acht verschillende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees en Chinees (Mandarijn).

Wat is de Timio player?

Er gaat een wereld open voor je kind met de Timio player. De interactieve, educatieve audio- en muziekspeler biedt schermloos speelplezier met geluid en LED-lampjes. De draagbare Timio audio- en muziekspeler wordt geleverd met vijf magnetische discs en is uit te breiden met verschillende andere thema’s. Kinderen kunnen genieten van een gevarieerde, educatieve inhoud die speciaal is geselecteerd voor hun leeftijdsgroep. Met de Timio discs leren kinderen bijvoorbeeld over:

  • Cijfers en letters
  • Kleuren
  • Dieren en objecten
  • Verhaaltjes en liedjes
  • Quizzen

De Timio player is robuust en heeft een praktisch handvat, zodat hij overal mee naartoe genomen kan worden. Het solide ontwerp kan tegen een stootje en is dankzij de afgeronde hoeken veilig te gebruiken door jonge kinderen. Het educatieve spelletje werkt op batterijen en kan ook met een bedrade koptelefoon gebruikt worden; handig voor onderweg!

Voor welke leeftijd is de Timio player?

De Timio player heeft als voordeel dat het meegroeit van dreumes tot kleuter. Kinderen van 2 tot 6 jaar kunnen genieten van een breed scala aan verhalen, sprookjes, liedjes en educatieve inhoud die speciaal zijn geselecteerd voor hun leeftijdsgroep. Of het nu gaat om het leren van de basisprincipes van taal, het ontdekken van muziek en geluiden, of het verkennen van interactieve spelletjes, het kinderspeelgoed biedt vele mogelijkheden die aansluiten bij de behoeften en interesses van kinderen naarmate ze groeien.

Hoe werkt een Timio player?

Dankzij de eenvoudige bediening kunnen kinderen na het instellen door de ouders zelfstandig met de Timio player aan de slag. Het apparaat heeft vier knoppen. Met de bovenste knop selecteer je één van de acht talen. Door de linker of rechter knop in te drukken kan het volume aangepast worden. Met de onderste knop wordt de quiz modus geactiveerd. Als de schijf geplaatst wordt, krijgt je kind een vraag te horen en kan het juiste antwoord ingedrukt worden.

Het kind kiest één van de meegeleverde discs en plaatst die op de Timio speler. Omdat de discs magnetisch zijn, is het plaatsen gemakkelijk en kinderen kunnen vervolgens meteen beginnen met spelen en leren. Er is geen installatie of internetverbinding nodig. Wanneer de disc op de speler geplaatst is beginnen de lampjes te branden. Druk op de afbeelding en er volgt direct een geluid, liedje of verhaaltje.

Leerzaam spelen zonder scherm met Timio

De educatieve inhoud van Timio is zorgvuldig samengesteld om taalvaardigheid, verbeelding, geheugen en algemene kennis te stimuleren. De activiteiten die beschikbaar zijn op de Timio discs zijn aangepast aan de verschillende ontwikkelingsfasen van jonge kinderen en ondersteunen bijvoorbeeld de cognitieve vaardigheden. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat kinderen in staat zijn om kennis op te nemen en te verwerken. Met name de taalvaardigheid zal zich snel ontwikkelen. Kinderen kiezen een icoontje en de Timio player vertelt wat ze zien! Beelden worden omgezet in woorden en kinderen leren op deze manier verbanden te leggen.

Het is daarnaast belangrijk dat kinderen niet alleen kijken naar een scherm, maar ook leren luisteren. Luisteren naar de audio is goed voor de luistervaardigheid. Zonder bewegend beeld geven kinderen alle aandacht aan wat ze horen en kunnen ze de informatie beter verwerken. Ook kan het speelgoed kinderen helpen ontspannen; luisteren naar muziek of een verhaaltje kan helpen om stress te verminderen.