212 resultaten

plan toys

PlanToy is een van de meest duurzame speelgoedmerken uit onze collectie. Zowel in het gebruik van materiaal, de wijze van produceren en de interne bedrijfsvoering komt het belang van verantwoord en duurzaam ondernemen tot uitdrukking.

Bovendien ontwerpt PlanToys speelgoed voor de verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen.

Duurzaam produceren met natuurlijke materialen

PlanToys heeft voor de productie van speelgoed eigen rubberhouten plantages, binnen een straal van 30 km van de fabriek in Thailand. Het materiaal wat gebruikt wordt bestaat uit rubberhout wat geen latex meer bevat, 100% natuurlijk rubber, eco-materialen zoals gerecycled papier en stof en inkt op plantaardige basis. Al het gebruikte materiaal is gegarandeerd gifvrij en zonder chemicaliën en oersterk. Hiermee is het speelgoed ook buitengewoon geschikt voor kinderdagverblijven.

Bij de productie van het speelgoed wordt niets verspild. Het materiaal wat overblijft wordt o.a. gebruikt als brandstof voor de productie. Om de opname van koolstofdioxide is er een herbebossingsprogramma waarmee het een Co2 neutraal bedrijf is. Voor de opwekking van elektriciteit gebruikt het bedrijf zonneplanelen. PlanToys ontving internationale ISO certificaten voor zowel voor producten en diensten van wereldklasse en als voor excellent milieubeheer.

Werkomstandigheden

In het personeelsbeleid komt de duurzaamheid tot uitdrukking in aandacht voor veiligheid en omgang met het materiaal. Hiervoor ontving het bedrijf de SA-certificering voor de levenskwaliteit van de werknemens en het bieden van gelijke kansen voor alle werknemers. 

Ontwikkelingsfasen van het kind

In samenhang met de ontwikkelingsfasen van het kind, is er aandacht voor hun specifieke behoeften, zoals het fysieke, de emotionele beleving, de sociale en de intellectuele ontwikkeling.
Voor de allerkleinsten is er speelgoed wat de zintuigen stimuleert zoals de mobielen, de babygym en zachte geluiden. De tastzin wordt gestimuleerd met verschillende texturen.

Wordt de baby groter is dan komt er meer aandacht voor de interactie met verhaaltjes en fantasierijk denken met het badspeelgoed. Ook gaat de aandacht naar de fysieke ontwikkeling van spieren met grijpspeelgoed. De bewustwording van de ruimte wordt gestimuleerd met balspelen en bewegend speelgoed. Kleine kinderen kunnen zich verwonderen door te spelen met waterspeelgoed of bewegend speelgoed en zo de emotionele ontwikkeling verrijken.

Ook aan rollenspelen is gedacht om de sociale vaardigheden te ontwikkelen, het zogenaamde pretented play. Dat betekent dat kinderen in het spel verschillende rollen kunnen spelen, zoals het bereiden van een maaltijd in het kinderkeuntje of doktertje spelen.

Al heel jong wordt de taalkundige en cognitieve ontwikkeling van kinderen gestimuleerd, door het vertellen van verhalen en het leren van woordjes. De speelblokken hebben basisvormen en zo wordt onbewust kennis gemaakt met geometrie. Later komt daar sorteren en tellen bij. Intellectuele ontwikkeling is niet het hoofddoel. Het accent blijft liggen op plezier en spelen.  

Al meer dan 40 jaar ontwerpt en produceert PlanToys speelgoed met veel respect voor kinderen en natuur. In Bangkok wordt het speelgoed ontworpen, samen met onderwijsdeskundigen en designers. 

De boomstammen en de beste delen van een boom worden gebruikt voor massief hout. Gelaagd hout (multiplex), takken en overig afval worden versnipperd. Daardoor kan kan het in mallen verwekt worden in talloze vormen tot Planwood. Planwood is erg sterk. Het stelt hierdoor in staat zeer aantrekkelijke ontwerpen te maken en nieuwe vormen van niet-giftig en duurzaam speelgoed. Niets wordt verspild, alles wordt verwerkt. Wortels en andere stukken die niet gebruikt kunnen worden, worden omgezet in energie voor de fabriek. 

Al meer dan 40 jaar wordt PlanToys wereldwijd erkend en onderscheiden door gerenommeerde instituten voor het ontwerp van de producten en talrijke projecten in het kader van sociale verantwoordelijkheid.

Lees verder
Sluiten
1-48 van 212 producten

PlanToys

Kersverse ouders en verzorgers van kinderen die bewuster speelgoed willen aanschaffen, opgelet: bij ilovespeelgoed.nl hebben we PlanToys in het assortiment! Dit prachtige merk maakt houten speelgoed dat er mooi uitziet, milieuvriendelijk is én duurzaam. Bovendien richt PlanToys zich op het ontwikkelen van educatief en verantwoord speelgoed dat kinderen helpt bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en waardevolle ervaringen biedt. Het resultaat is duurzaam speelgoed waar je kind blij van wordt!

Houten speelgoed voor de allerkleinsten

Doordat PlanToys gebruik maakt van natuurlijke en plantaardige materialen is hun houten speelgoed zeer geschikt als babyspeelgoed! Zo zijn hun sensory blocks en tuimelaars perfect voor het stimuleren van verschillende zintuigen en de oog-handcoördinatie. En de houten rammelaars zijn gemaakt van naturel hout gecombineerd met zachte kleuren. Je hoeft je absoluut niet druk te maken over de veiligheid van je ukkepuk, er worden geen heftige kleurstoffen gebruikt die ongezond zijn om binnen te krijgen. Alles van PlanToys wordt gemaakt met plantaardige inkt en verf dat op waterbasis is. Dat houten paard kan dus veilig door je kleine in de mond gestoken worden.

PlanToys is voor alle kinderen

Wanneer de babymaanden voorbij zijn en je dreumes meer zelf begint te spelen, zijn houten blokken van PlanToys geschikt. Hier bouwen ze hun eigen houten kasteel mee, maar kunnen ze ook leren tellen. Je kunt zelfs al beginnen met simpele puzzels en spelletjes. Dit stimuleert de ontwikkeling van het logisch denkvermogen en fijne motoriek. Het bever spel is een leuk stapelspel dat beide eigenschappen mooi combineert.

Houten speelgoed vanaf 2 jaar

Zoek je houten speelgoed voor een kind van twee jaar? Ga dan voor de familie poppetjes of andere poppenhuis poppetjes waar je peuter mee kan spelen, samen met een prachtig victoriaans poppenhuis van PlanToys. Poppen vervelen eigenlijk nooit. Dit merk heeft in elk geval genoeg speelgoed met bouwmaterialen en poppetjes. Met het buitenspeelgoed van PlanToys heb je fantastisch speelgoed voor op de camping. Kinderen wandelen maar wat graag met een loopfiets en -wagen tussen de tenten door.

Spelen met water

Aandacht voor de natuur staat centraal bij PlanToys. Naast het gebruik van duurzame materialen, zoals natuurlijk rubberhout, plantaardige inkt en biologische pigmenten, zie je de elementen terugkomen in hun speelgoed. Water is een belangrijk element, zo heeft PlanToys bijvoorbeeld zelfs houten badspeelgoed. Nu horen we je denken: hout en water? Dat gaat toch niet samen? Wel met het gebruik van speciale houtlijm, uiteraard volledig vrij van giftige stoffen.

Kleine kinderen kunnen heerlijk spetteren met water en allerlei watervoertuigen gebruiken om met hun eigen fantasie daar allerlei avonturen mee te beleven. Ze kunnen met hun bootje de wereld rondzeilen of de onderwaterwereld bekijken met een onderzeeër. Naast het vrachtschip, de zeilboot en speelgoed voor in bad, hebben we ook nog heel wat voertuigen voor op het land en in de lucht. Denk aan een helikopter, hijskraan of speelgoed auto's.

Lekker eten met PlanToys

Kinderen kunnen urenlang in de keuken staan en de lekkerste gerechten bereiden. Gewoon in hun eigen houten keukentje met houten groenten en fruit. Dit wordt natuurlijk geserveerd met een bijpassend houten serviesje. En met hun speelgoed schoonmaakset ruimen ze zelf de boel ook weer op. Hoe fijn is dat! Alles voor in de kinderkeuken koop je eenvoudig online bij ilovespeelgoed.nl. Ga jij binnenkort op de thee bij je kleine?

Op zoek naar een beroep

Weet jouw kleine al wat het later worden wil? Dan stimuleer je dit natuurlijk door bijpassend speelgoed te kopen. Koop bijvoorbeeld een brandweer verkleedset zodat het brandjes blussen nog echter wordt. Maar een houten kappersset, tandarts set of dierenarts speelset kunnen natuurlijk ook ideaal zijn om alvast mee uit te testen of het vak leuk is. Het is in elk geval een mooie manier om spelend te leren en te ontdekken wat heel leuk is om te doen.

Rollenspel

Dit soort speelgoed zet bovendien aan tot rollenspellen, wat ontzettend leerzaam is. Het helpt kinderen met hun emotionele ontwikkeling en sociale vaardigheden, maar ook om hun zelfvertrouwen te vergroten. Een houten doktersset kun je ook goed gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen angst ontstaat voor het ziekenhuis en dokters.

Kleine muzikanten

Is jouw kind nog niet zo bezig met later? Dat maakt helemaal niet uit. Het kan er ook gewoon lekker op los slaan. Dat kan namelijk met het houten speelgoed, hout is stevig en kan wel tegen een stootje. Geef een speelgoed drumstel, trommel, xylofoon of een van de andere houten muziekinstrumenten en de hits komen vanzelf. Dat klinkt toch als muziek in de oren!

Waarom kiezen voor PlanToys?

PlanToys staat bekend om zijn duurzame en milieuvriendelijke speelgoed met hart voor de kinderen én voor de wereld van begin tot eind. Het werd opgericht in 1981 in Thailand en is absoluut een pionier in het maken van speelgoed met duurzame materialen, zoals rubberhout, een restproduct van de productie van latex. Naast dat de speelgoedfabrikant toegewijd is aan duurzaamheid, staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bovenaan hun prioriteiten. Eigenlijk zijn dit al redenen genoeg om te kiezen voor het merk PlanToys, maar het feit dat kinderen plezier beleven aan het spelen met de verschillende houten producten is natuurlijk het allermooiste. Want uiteindelijk wil je dat je kind gelukkig is.