plantoys

Karakteristiek voor het merk PlanToys, is dat het een van de meest duurzame speelgoedmerken is uit onze collectie. Zowel in het gebruik van materiaal, de wijze van produceren en de interne bedrijfsvoering komt het belang van verantwoord en duurzaam ondernemen tot uitdrukking. Bovendien ontwerpt PlanToys speelgoed voor de verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen.

Duurzaam produceren met natuurlijke materialen

PlanToys heeft voor de productie van speelgoed eigen rubberhouten plantages, binnen een straal van 30 km van de fabriek in Thailand. Het materiaal wat gebruikt wordt bestaat uit rubberhout wat geen latex meer bevat, rubber van 100% natuurlijk rubber, eco-materialen zoals gerecycled papier en stof, inkt op plantaardige basis. Al het gebruikte materiaal is gegarandeerd gifvrij en zonder chemicaliën en oersterk. Hiermee is het speelgoed ook buitengewoon geschikt voor kinderdagverblijven.

Bij de productie van het speelgoed wordt niets verspild. Het materiaal wat overblijft wordt o.a. gebruikt als brandstof voor de productie. Om de opname van koolstofdioxide is er een herbebossingsprogramma waarmee het een Co2 neutraal bedrijf is. Voor de opwekking van elektriciteit gebruikt het bedrijf zonneplanelen. PlanToys ontving internationale ISO certificaten voor zowel voor producten en diensten van wereldklasse en als voor excellent milieubeheer.

Werkomstandigheden

In het personeelsbeleid komt de duurzaamheid tot uitdrukking in aandacht voor veiligheid en omgang met het materiaal. Hiervoor ontving het bedrijf de SA-certificering voor de levenskwaliteit van de werknemens en het bieden van gelijke kansen voor alle werknemers. 

Ontwikkelingsfasen van het kind

In samenhang met de ontwikkelingsfasen van het kind, is er aandacht voor hun specifieke behoeften, zoals het fysieke, de emotionele beleving, de sociale en de intellectuele ontwikkeling.
Voor de allerkleinsten is er speelgoed wat de zintuigen stimuleert zoals de mobielen, de babygym en zachte geluiden. De tastzin wordt gestimuleerd met verschillende texturen.

Wordt de baby groter is dan komt er meer aandacht voor de interactie met verhaaltjes en fantasierijk denken met het badspeelgoed. Ook gaat de aandacht naar de fysieke ontwikkeling van spieren met grijpspeelgoed. De bewustwording van de ruimte wordt gestimuleerd met balspelen en bewegend speelgoed. Kleine kinderen kunnen zich verwonderen door te spelen met waterspeelgoed of bewegend speelgoed en zo de emotionele ontwikkeling verrijken.

Ook aan rollenspelen is gedacht om de sociale vaardigheden te ontwikkelen, het zogenaamde pretented play. Dat betekent dat kinderen in het spel verschillende rollen kunnen spelen, zoals het bereiden van een maaltijd in het kinderkeuntje of doktertje spelen.

Al heel jong wordt de taalkundige en cognitieve ontwikkeling van kinderen gestimuleerd, door het vertellen van verhalen en het leren van woordjes. De speelblokken hebben basisvormen en zo wordt onbewust kennis gemaakt met geometrie. Later komt daar sorteren en tellen bij. Intellectuele ontwikkeling is niet het hoofddoel. Het accent blijft liggen op plezier en spelen.  

Al meer dan 40 jaar ontwerpt en produceert PlanToys speelgoed met veel respect voor kinderen en natuur. In Bangkok wordt het speelgoed ontworpen, samen met onderwijsdeskundigen en designers. 

De boomstammen en de beste delen van een boom worden gebruikt voor massief hout. Gelaagd hout (multiplex), takken en overig afval worden versnipperd. Daardoor kan kan het in mallen verwekt worden in talloze vormen tot Planwood. Planwood is erg sterk. Het stelt hierdoor in staat zeer aantrekkelijke ontwerpen te maken en nieuwe vormen van niet-giftig en duurzaam speelgoed. Niets wordt verspild, alles wordt verwerkt. Wortels en andere stukken die niet gebruikt kunnen worden, worden omgezet in energie voor de fabriek. 

Al meer dan 40 jaar wordt PlanToys wereldwijd erkend en onderscheiden door gerenommeerde instituten voor het ontwerp van de producten en talrijke projecten in het kader van sociale verantwoordelijkheid.