plantoys

 

                     terug naar het merk PlanToys

 

Vitool Viraponsavan is de oprichter van PlanToys, Hij is geboren in Trang in Thailand en is opgegroeid tussen de rubberbomen. Deze wonderschone natuur trok hem erg aan, ook door wat je er allemaal mee kan doen. 

Hij ging naar Bangkok om architectuur te studeren. Op de universiteit ontmoettte hij vrienden, die ook wilde werken aan een betere en duurzame wereld. Samen met zeven vrienden hebben ze Plan Group opgericht en kort daarna PlanToys. Plan Group is nu een van de toonaangevende architectenbureaus. Het heeft ook een uitgeverij, grafisch ontwerpbureau, bibliotheken en scholen. 

Al meer dan 30 jaar ontwerpt en produceert PlanToys speelgoed met veel respect voor kinderen en natuur. In Bangkok wordt het speelgoed ontworpen, samen met onderwijsdeskundigen en designers. Al het speelgoed wordt geproduceerd in hun fabriek in Trang. 

De boomstammen en de beste delen van een boom worden gebruikt voor massief hout. Gelaagd hout (multiplex), takken en overig afval worden versnipperd en verwerkt tot Planwood. Planwood is erg sterk. Het stelt ze in staat zeer aantrekkelijke ontwerpen te maken en nieuwe vormen van niet-giftig en duurzaam speelgoed. Niets wordt verspild, alles wordt verwerkt. Wortels en andere stukken die niet gebruikt kunnen worden, worden omgezet in energie voor hun nieuwe fabriek. 

Al meer dan 30 jaar wordt PlanToys wereldwijd erkend en onderscheiden door gerenommeerde instituten voor het ontwerp van de producten en talrijke projecten in het kader van sociale verantwoordelijkheid. 

Dankzij de inspanning voor de natuur en de optimale productieprocessen bespaart PlanToys elk jaar meer dan 40.000 ton aan koolstof.