37 resultaten

liedjes- & muziekboeken

Liedjes brengen meteen een vrolijke stemming mee. Bij ilovespeelgoed.nl hebben we niet alleen versjesboeken met de klassieke kinderliedjes, zoals die met opa en oma gezongen worden, maar er zijn ook kinderboeken met nieuwe liedjes!

En we willen kinderen ook graag kennis laten maken met klassieke muziek. Uitgeverij Gottmer heeft een aantal prentenboeken met CD uitgegeven van klassieke verhalen, waar componisten muziek bij gemaakt hebben. Dat is kijken naar de mooie platen en tegelijk luisteren naar de mooie muziek!

Lees verder
Sluiten
1-37 van 37 producten

Muziekboek

Met een muziekboek kun je je kleine al vanaf de wieg kennis laten maken met de mooiste liedjes, melodieën en ritmes. Dit kan in de breedste zin van het woord en op verschillende manieren. Het kan zowel leerzaam als plezierig zijn. Dit laatste is natuurlijk het allerbelangrijkste. Een muziekboek kan verschillende aspecten van muziek bevatten, zoals noten leren lezen, maar ook het leren kennen van instrumenten en natuurlijk liedjes zingen. Een muziekboek is het begin van muzikale vorming!

De kracht van een muziekboek

Een muziekboek voor kinderen is een boek dat speciaal is ontworpen om kinderen kennis te laten maken met muziek. Maar het is ook een goede manier om samen met je kind te genieten van iets moois. Muziek heeft ontzettend veel kracht. Het kan helpen bij het concentreren en gebruikt worden als onderdeel van een therapeutische behandeling. Wanneer kinderen bijvoorbeeld een nare ervaring hebben gehad, kan het ze helpen om dit te verwerken.

Het belangrijkste is misschien wel dat muziek emoties opwekt, zoals vreugde, verdriet, rust, energie of ontroering. Hoeveel herinneringen heb je zelf aan muziek? Ongetwijfeld een hele hoop.

Boeken met een muzikale noot

Bij ilovespeelgoed.nl vind je muziekboeken voor kinderen van alle leeftijden. Van een interactieve introductie of de grootste klassieke meesterwerken, tot een magisch prentenboek met muzikale omlijsting voor een unieke kijk-, lees- en luisterervaring. Dat klinkt toch als muziek in de oren! Wil je naast de versjesboeken met bekende kinderliedjes en de prentenboeken met bijbehorende cd je kind graag ook voorlezen? Dat kan met ons uitgebreide assortiment kinderboeken. We hebben namelijk veel meer dan alleen speelgoed!