340 resultaten

leesboeken & voorleesboeken

De voorleesboeken zijn er voor alle leeftijden. Beginnen kinderen een beetje zelf te lezen, dan zijn er de boeken van Vos en Haas. Maar ook de Gouden boekjes zijn dan gezellige boekjes om zelf te lezen. 

Zijn de kinderen groter, dan wordt het lezen van verhalen een avontuur. Bij Ilovespeelgoed.nl zijn er makkelijke en vrolijke kinderboeken, maar ook boeken die een echt verhaal, soms een klein drama hebben, wat vaak voor kinderen heel invoelbaar is.

Maar ook voor grote kinderen geldt: voorgelezen worden is altijd een klein feestje.

Lees verder
Sluiten
1-48 van 340 producten

Voorleesboek

Een goede manier om de liefde voor lezen bij jouw kind aan te moedigen is door gebruik te maken van een voorleesboek. Dit soort boeken helpt kinderen om nieuwe woorden en het ritme van de taal te leren. Voorlezen aan kinderen is een belangrijk onderdeel van hun ontwikkeling. Naast dat het helpt bij het ontwikkelen van taalvaardigheid, bevordert het de band tussen ouder en kind, versterkt het de luistervaardigheid en stimuleert het de verbeeldingskracht. Allemaal voordelen waar we bij ilovespeelgoed.nl gek op zijn, want zeg nu zelf: de wereld wordt een stuk mooier met de fantasie van een kind!

Wat is een voorleesboek?

Een voorleesboek is een boek dat speciaal is gemaakt om voorgelezen te worden aan kinderen. Dit soort boeken bevat vaak veel tekst en afbeeldingen die speciaal zijn ontworpen om kinderen te helpen bij het leren lezen. Veel voorleesboeken bevatten ook verhalen, rijmpjes en liedjes die speciaal zijn gemaakt om kinderen te boeien en stimuleren. Voorleesboeken zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen, omdat ze hen helpen bij het ontwikkelen van hun taalvaardigheden en het vergroten van hun woordenschat.

De leukste voorleesboeken vind je bij ilovespeelgoed.nl

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Begin daarom al met het voorlezen wanneer je kleine spruit nog in de wieg ligt. Zelfs in de baarmoeder worden klanken en het ritme van woorden al opgemerkt. De leukste voorleesboeken voor zowel ouder als kind koop je gewoon online bij ilovespeelgoed.nl. Voorlezen is vooral een fijne manier om samen met je kind te genieten van een boek! Dit kan trouwens ook met onze prentenboeken of een van de vele andere kinderboeken.

Tip: vraag andere ouders en leraren naar aanbevelingen voor specifieke boeken of auteurs.

Wat is een goed voorleesboek?

Persoonlijke smaak is natuurlijk altijd bepalend voor een goed voorleesboek. Een goede manier om te kijken of een boek geschikt is voor je kind, is om het zelf te lezen of door een recensie te lezen van een andere ouder of professional die ervaring heeft met kinderboeken. Wanneer er bekende karakters of een held waar je kind vertrouwd mee is in een voorleesboek voorkomen, is dit vaak ook een pluspunt.

Voorleesboeken voor alle leeftijden

Voorleesboeken zijn er voor kinderen van alle leeftijden. Wel is het belangrijk om een boek te kiezen dat bij de leeftijd past. Kinderen willen vaak graag meelezen. Is dat het geval bij jouw kind? Zoek dan naar boeken met bekende personages of verhaallijnen die hij of zij misschien wel kent. Denk bijvoorbeeld aan de boeken van Vos en Haas. Daarnaast moet de tekst van het boek eenvoudig genoeg zijn om voor te lezen, maar toch uitdagend genoeg om de taalontwikkeling van het kind te stimuleren. Let hierbij ook op de lengte van de zinnen en de woordkeuze. De Gouden Boekjes zijn ideale boekjes voor kinderen om zelf te lezen.

Hoe kies je een voorleesboek?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van een voorleesboek:

  1. Leeftijd: kies een boek dat geschikt is voor de leeftijd van het kind waarvoor je het koopt. Er zijn voorleesboeken voor baby's, peuters, kleuters en oudere kinderen. Houd hier rekening mee bij de keuze van de tekst wat betreft moeilijkheid en de inhoud.
  2. Interesse: kies een boek met een verhaal of thema dat interessant is voor het kind. Bijvoorbeeld, als een kind gek is op dieren, dan kies je een boek met een dier als hoofdpersonage. Dit kan helpen om het kind te interesseren en het voorlezen tot een plezierige ervaring maken.
  3. Illustraties: goede voorleesboeken hebben vaak kleurrijke en gedetailleerde illustraties die het verhaal ondersteunen en kinderen aanmoedigen om na te denken over wat ze zien. Kies een boek met illustraties die aansluiten bij de leeftijd van het kind en die sprekend zijn voor hen.

Het mooiste voorleesboek koop je in onze webshop

Bij ilovespeelgoed.nl koop je naast duurzaam en bijzonder speelgoed ook de mooiste voorleesboeken. Kies uit bekroonde titels of ga voor een populaire nieuwkomer. We hebben een uitgebreid assortiment met boeken van bekende en onbekende schrijvers. De AVI leesboeken geven duidelijk aan voor welke leeftijd en niveau de boeken geschikt zijn. Voor zowel grote als kleine kinderen is voorgelezen worden namelijk altijd een klein feestje!