23 resultaten

gouden boekjes

De Gouden Boekjes zijn een populaire reeks prentenboeken voor kinderen, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar ook populair in Nederland en België. Het zijn kleine boekjes met een gouden rug en kartonnen omslag, vaak met educatieve inslag. Er zijn wereldwijd meer dan 1500 titels uitgebracht en ze worden vaak gebruikt als eerste leesboekjes of om voor te lezen aan jonge kinderen. Ilovespeelgoed.nl heeft een breed assortiment van Gouden Boekjes beschikbaar, waaronder ook luisterboeken.

Lees verder
Sluiten
1-23 van 23 producten

Gouden Boekjes

Van oorsprong zijn de Gouden Boekjes een Amerikaanse serie kinderboeken. Deze reeks werd al in 1942 uitgegeven, en dit was direct al een hit. Na de Tweede Wereldoorlog verscheen het eerste Gouden Boekje in Nederland. Sindsdien zijn er honderden nieuwe titels verschenen. De kleine boekjes met een standaardformaat van 42 pagina’s zijn vandaag de dag nog steeds een groot succes. De gouden Boekjes mogen dan ook niet ontbreken in het assortiment van ilovespeelgoed.nl!

Wat zijn Gouden Boekjes?

De Gouden Boekje zijn een reeks prentenboeken die herkenbaar zijn aan de stevige kartonnen omslag met gouden rug. Ze bevatten vaak felgekleurde illustraties en simpele verhalen of liedjes die geschikt zijn voor jonge kinderen. Ze worden ook veel gebruikt als eerste leesboek voor kinderen die net aan het leren lezen zijn. Veel Gouden Boekjes hebben een educatief karakter en behandelen onderwerpen als tellen, kleuren, dieren, et cetera.

Heb je een kind dat niet goed of zelfs helemaal niets kan zien? Dan hoeft het echt niets te missen op literair gebied, we hebben verschillende luisterboeken die voor stimulans zorgen en waarmee het heerlijk kan wegdromen en uren zoet is.

Voorlezen met een gouden randje

Of je nu een Gouden Boekje koopt om voor te lezen aan je kind of om je kind te helpen met leren lezen, de kleine kinderboeken zijn ontzettend leuk. Bovendien helpen ze om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met taal en om hun woordenschat te vergroten. Het is niet voor niets dat ze een populaire keuze zijn onder ouders, leraren en bibliotheken en daardoor bekend zijn in de Nederlandse taalwereld. De Gouden Boekjes zijn met hun kleine prijs bovendien leuk om cadeau te geven!

Hoeveel Gouden Boekjes zijn er?

Er zijn wereldwijd meer dan 1500 Gouden Boekjes verschenen. De Gouden Boekjes zijn zeer populair en al jaren een vast onderdeel van de kinderboekenwereld in Nederland en België. Er zijn ontzettend veel verschillende titels verkrijgbaar. Bovendien komen er elk jaar weer nieuwe auteurs en illustrators die maar wat graag bijdragen aan de uitbreiding van de collectie. Veel van de Nederlandse Gouden Boekjes komen voort uit een samenwerking met verschillende bedrijven en instanties.

Vind je favoriete Gouden Boekjes bij ilovespeelgoed.nl

Zijn de feestdagen in aantocht en wil je je kind op een vrolijke, maar vooral ontspannen manier hier kennis mee laten maken? Dat kan, de thema’s van de Gouden Boekjes zijn zeer uiteenlopend. Naast de Sinterklaas en kerstboeken vind je nog veel meer populaire onderwerpen, zoals treinen, eenhoorns of auto’s. Lees- en voorleesboeken vind je ook in ons uitgebreide online assortiment. Bij ilovespeelgoed.nl hebben we uiteraard meer dan alleen speelgoed!