183 resultaten

babyboeken

Kennismaken met boeken kan niet vroeg genoeg. Dat kan al beginnen met voelboeken voor baby's of flapjesboeken, die uitnodigen tot een verhaaltje. En er zijn boekjes voor het slapengaan en er zijn kijkboekjes op meeneemformaat.

Ilovespeelgoed.nl heeft een ruime keuze aan boeken en boekjes voor baby's en peuters, zelfs voor in bad.

Lees verder
Sluiten
1-48 van 183 producten

Babyboek

Er zijn genoeg redenen om een babyboek te kopen. (Voor)lezen is goed voor de ontwikkeling van het taalgevoel en prikkelt de fantasie. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met het introduceren van boeken. De eerste maanden ziet je kleine spruit bijna wekelijks een beetje meer, een babyboek is dan een leuke manier om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken. Voor de allerkleinsten hebben we bij ilovespeelgoed.nl verschillende babyboeken. Van zachte voelboekjes tot grappige flapjesboeken.

De mooiste babyboeken

Bij ilovespeelgoed.nl hebben we de mooiste babyboeken in het assortiment, zoals ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’. Wanneer je een pasgeboren baby in je armen hebt, zal dit ongetwijfeld door je heen gaan. Dat het gelijknamige boek met Hazeltje ontzettend populair is geworden is dan ook niet gek. De kleurige en krachtige illustraties van Dick Bruna zijn voor baby’s erg prettig om naar te kijken. Liedjes zingen met onze muziekboeken is voor baby’s ook erg fijn aangezien ze vooral afgaan op je stem en klanken. Hiernaast hebben we nog ontzettend veel kinderboeken om uit voor te lezen.

Waarom voorlezen aan een baby?

Zelfs wanneer een baby nog in de baarmoeder zit, is het al bezig met de taalontwikkeling. Dit gebeurt door klanken en het ritme van woorden. Zorg er daarom voor dat je zo vroeg mogelijk begint met het voorlezen aan je baby. Bovendien oefen je dan gelijk de luistervaardigheid en concentratie. Door voor te lezen uit onze lees- en voorleesboeken leert je kind over de wereld om hem heen en versterkt jullie band.

Hoe lees je een baby voor?

Het is belangrijk om gebruik te maken van je stem tijdens het voorlezen. Emoties, klanken en ritme pikt je baby heel goed op. Probeer niet te lang achter elkaar voor te lezen en kies een vast moment. Vijf minuutjes voor het slapengaan is voor een baby meer dan genoeg. Bovendien is het alvast een goed begin voor een naar bed gaan ritueel.

Voorlezen is het begin van de mooiste avonturen

Bij jezelf, maar ook bij kinderen wordt de fantasie geprikkeld door het lezen. Zelfs wanneer je alleen maar een prentenboek hebt met prachtige illustraties, kun je de mooiste avonturen beleven. Zo krachtig is het brein! Maar om het brein op gang te krijgen, heb je wel boeken nodig. Bij ilovespeelgoed.nl hebben we die, net als speelgoed, in overvloed. We zetten ook graag nog wat voorleestips voor je op een rij:

  • Betrek je baby bij het voorlezen: maak oogcontact, wijs aan en reageer op brabbels.
  • Speel met je stem: praat langzaam of snel, fluister, roep vrolijk of leg een andere emotie in je stem.
  • Zorg ervoor dat het stil is: zet de televisie en muziek uit wanneer je voorleest.
  • Maak een leesmoment niet te lang: vijf minuten is voor een baby lang genoeg.
  • Kies een vast moment: voor het slapen gaan is een mooi moment. Voorlezen is een fijn rustmoment.

Een babyboek en meer vind je bij ilovespeelgoed.nl

Zoals baby’s in de eerste jaren ontzettend veel doormaken in hun ontwikkeling, zo nieuwsgierig worden ze als peuters en kleuters. Er is een hele wereld te ontdekken voordat ze kind zijn. Daarom hebben we naast babyboeken ook peuter- en kleuterboeken. Zoek je een babyboek om mee in bad te nemen, omdat je kleine graag mag spelen met water? Naast badspeelgoed hebben we verschillende badboekjes om het badderen nog plezieriger te maken.