coq en pate

 

 

 Terug naar het merk Coq en Pâte

Coq en Pâte is een jong en dynamische bedrijf dat vrolijke kinderproducten ontwikkelt en daarbij veel waarde hecht aan het fair trade proces. Coq en Pâte laat zien dat het creëren en produceren van producten ook op een milieuvriendelijke manier kan. De producten van Coq en Pâte worden gemaakt in India.

100% biologische katoen
De producten van Coq en Pâte zijn 100% biologisch en dit kun je zien aan zowel het GOTS* logo als aan het feit dat ze de term biologisch mogen gebruiken in hun productomschrijving.

Het biologische katoen dat Coq en Pâte gebruikt voor hun producten is zo bewerkt dat er geen chemicaliën en pesticiden zijn toegevoegd in het proces. Biologisch katoen is goed voor de balans van de natuur en voor de gezondheid van de producenten en de consumenten. Het katoen is zachter, soepeler en hypo-allergeen.

De ontwerpen
Voor het ontwerpen van de producten werkt het bedrijf vaak nauw samen met verschillende kunstenaars, die zichzelf herkennen in het nastreven van hetzelfde doel als Coq en Pâte. Zo zorgen ze er voor dat hun boodschap op een poëtische, leuke en educatieve manier wordt afgedrukt op de producten.


* Global Organic Textilte Standart (GOTS) is een standaard keurmerk voor biologisch katoen. Een internationale werkgroep heeft deze standaard opgesteld, zodat er vaste regels zijn wanneer je een product biologisch mag noemen. Een product is pas biologisch als de grondstoffen biologisch zijn en als het proces om er producten van te maken duurzaam en milieuvriendelijk is. Daarbij wordt er ook nadrukkelijk gekeken naar het wassen en verven van producten, omdat hierbij vaak schadelijke stoffen vrijkomen.