grimm's speelgoed

Meer informatie over het speelgoedmerk Grimm's:

Het hout dat wordt gebruikt voor hun speelgoed is afkomstig uit beheerde Europese bossen (esdoorn, els, beuk en linde) en wordt met de grootste zorg verwerkt.  Al het speelgoed is zo gevormd dat ze een vloeiende, zachte, afgeronde vorm hebben en worden stuk voor stuk met de hand geschuurd. Hierna wordt het speelgoed met de hand geverfd met speciale verf op waterbasis en behandeld met zuivere, plantaardige olie.

Grimm’s heeft heel bewust gekozen voor het maken van houten speelgoed, waarin de eigenschappen van het hout nog goed zicht- en voelbaar zijn. Hout prikkelt alle zintuigen en maakt het spelen ermee tot een unieke ervaring.

Hout heeft een natuurlijke schoonheid, het heeft een duidelijke textuur en tekening, gevormd door tijd en natuur. Het is robuust en duurzaam. Wanneer zijn gebruiksduur ten einde is kan het gerecycled worden en is het in pure vorm biologisch afbreekbaar.

Hout heeft een geheel eigen, warm en helder geluid. Of het nu gaat om massieve blokken of holle muziekinstrumenten.

De manier waarop Grimm’s zijn hout gebruikt, bewerkt en behandeld houdt de natuurlijke geur ervan intact.

Hout heeft een eigen smaakje. De allerkleinsten ontdekken door middel van knabbelen, sabbelen en bijten. Zonder nodige toevoegen heeft hout een aangename, bijna neutrale smaak en is daardoor geschikt voor bijtringen, rammelaars en grijpspeelgoed. Door de open en grillige structuur van het hout krijgt vocht geen kans om zich te binden. Bacterieen kunnen zo niet groeien. Daarnaast worden er regelmatig houtsoorten gebruikt die over speciale, antibacteriele eigenschappen beschikken.

Als laatste van de zintuigen, wordt ook de tast meegenomen in het ontwerpen van het houten speelgoed van Grimm’s. Structuren, nerven, jaarringen etc. worden waar mogelijk zo verwerkt of behouden dat het spelen ermee een sensorische ervaring is.

Het verpakkingsmateriaal is conform hun strikte milieubeleid minimaal, sober en recyclebaar.