Meer over HABA speelgoed

 

 

Kinderen spelen niet om te leren, maar leren door te spelen. Dat is het motto wat je in het speelgoed van HABA terugvindt. En bovendien altijd van hoge kwaliteit. De gekleurde, gepolijste houtblokken waar het bedrijf in 1938 als houtfabrikant mee startte, zijn nog steeds onderdeel van de collectie.

Sindsdien breidde de collectie uit met steeds nieuwe speelgoedideeën en altijd volgens het principe: liefdevolle aandacht voor details zorgt voor een uitzonderlijke afwerking.

Voor baby’s geldt dat zij alle zintuigen gebruiken om de wereld te verkennen. Daarom ligt bij het speelgoed voor baby’s het accent op het stimuleren van de waarneming en zorgt voor de juiste ervaringen afgestemd op de leeftijd.

Worden de kinderen groter dan biedt HABA speelgoed veel ruimte voor de kinderlijke verbeeldingskracht en dat is blijvend plezier voor kinderen. Naar gelang de leeftijd stimuleert het speelgoed van HABA de ontwikkeling van de motoriek, ruimtelijk inzicht door de combinatie van het geniale ontwerp en materiaal.

Spelletjes en puzzels ontwikkelen verschillende aspecten, zoals kleurkennis, spraakontwikkeling, simpele rekenoefeningen en fijne motoriek.
Voor hele jonge kinderen zijn er al gezelschapsspelen en kunnen zij de eerste regels leren van samen spelen. En voor de grotere kinderen worden de spelen steeds uitdagender, doen zij een appèl op vooruitdenken en tactisch leren denken.

Haba geeft de voorkeur aan materialen die geproduceerd kunnen worden op ecologische basis. Zij gebruiken inheemse houtsoorten zoals esdoorn en beukenhout, voor het grootste deel uit de omstreek en verf op waterbasis.

De meerderheid van de ideeën van de speelgoedontwerpers worden in de eigen werkplaatsen en fabrieken in Bad Rodach in Duitsland gerealiseerd en uitgevoerd. Voor al het houten speelgoed geldt: Made in Germany is Made in Germany.

Het bedrijf streeft naar ecologisch verantwoord materiaal in de verwerking van hun producten. Ook in hun ondernemingsdoelen streven zij het behoudt van de natuurlijke omgeving na. Kantoren en werkplaatsen worden verwarmd met weer aangroeiende brandstoffen. Oude stookinstallaties worden stuk voor stuk vervangen door stadsverwarming. Stroom wordt gewonnen uit fotovoltaïsche installaties. Meerdere daken van bedrijfsgebouwen zijn van groen voorzien en langs parkeerterreinen zijn veel beplante vakken aangebracht voor vogels en insecten.

Bij goederenaanschaf verlangen zij van de toeleveranciers en subondernemers de inachtneming van sociale standaards volgens BSCI, SA8000 of ICTI. Als het gaat om basis vereisten zoals veiligheid en mensenrechten, maken zij geen compromissen en voeren controles ter plekke uit.

Uiteraard staat kwaliteit bij Haba hoog in het vaandel. Zij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de producten die voldoen aan de Europese voorschriften en richtlijnen en aan internationale normen. De producten worden daarop gecontroleerd.