Het leukste buitenspeelgoed - Top 40

Here comes the sun… En dat betekent: buitenspelen! Heb je nog inspiratie nodig voor bijzonder buitenspeelgoed? Bekijk dan onze Top 40 waar we het allerleukste buitenspeelgoed voor je hebben verzameld. Op naar een heerlijke, speelse zomer!

Buitenspeelgoed peuter: sensorische buitenpret

Op een mooie zomerse dag is het fantastisch voor peuters om met water en zand te spelen. Smakelijke moddertaartjes bakken in de buitenkeuken, bootjes laten varen in een zandbak gevuld met water of een Stapelstein-steen gebruiken als verkoelend voetenbadje. Peuters genieten van speelgoed dat ze met hun handjes en voetjes kunnen voelen en ervaren. Het spelen met water en zand geeft ze die sensorische ervaring en zorgt voor eindeloos speelplezier. Zand- en strandspeelgoed hoort voor de meeste peuters dan ook tot het leukste buitenspeelgoed!

Buitenspeelgoed kleuter en kind: actief spel

Voor kleuters en kinderen vanaf 7 jaar is actief spel de perfecte manier om energie kwijt te raken en plezier te hebben. Voor deze leeftijdsgroep is buitenspeelgoed dat met actie en spel te maken heeft, vaak het leukste buitenspeelgoed. Touwtje springen, bellen blazen, op de step racen... allemaal spelletjes om buiten een geweldige speeltijd te hebben. Veel van het actieve buitenspeelgoed kan door kinderen alleen gespeeld worden, zoals knikkeren of ringwerpen. Maar als ze hun vriendjes van school missen, is een speelafspraakje zo gemaakt om samen de leukste kegelspellen te spelen.

Een vleugje nostalgie met Oud Hollands buitenspeelgoed

Op klossen lopen, knikkeren, zaklopen… Er is buitenspeelgoed dat zelfs ouders en grootouders doet verlangen naar vervlogen tijden vol buitenpret. Oud Hollands buitenspeelgoed dat al decennialang kinderen vermaak biedt, mag daarom natuurlijk niet ontbreken in een top 40 van het leukste buitenspeelgoed! Bij ilovespeelgoed.nl vind je traditioneel buitenspeelgoed dat in een gaaf, nieuw jasje is gestoken, zoals:

Hoog, hoger, hoogst met een vlieger

Vliegers zijn voor de meeste kinderen fascinerend speelgoed en mogen dan ook niet ontbreken in een Top 40 van het leukste buitenspeelgoed! De vliegers in ons assortiment zijn onder andere van Djeco en Moulin Roty, met prachtige illustraties en unieke vormen. Van een vissenvlieger tot een vliegtuig, met lange, gekleurde staarten of zonder staarten. Of het nu een dagje in het park is of op het strand, vliegers zorgen gegarandeerd voor veel buitenpret.

Van rollen tot gooien met een bal

De bal: eeuwenoud en erg geliefd speelgoed. Ballen mogen dan wel eenvoudig lijken, maar zijn ontzettend veelzijdig speelgoed. Basketbal, voetbal, trefbal, stoepranden, landverovertje, volleybal, fopbal, ezelen… De lijst met speelmogelijkheden is eindeloos, waardoor het ook niet zo gek is dat ballen zo’n geliefd speelgoed zijn bij jong en oud. In onze top 40 lijst met het leukste buitenspeelgoed mag de bal daarom ook niet ontbreken!

Hopsen met een skippybal

Skippyballen zijn net als gewone ballen bijna niet weg te denken bij buitenspeelgoed. Met een skippybal zelf rondspringen of juist een wedstrijdje skippybal: niet alleen hartstikke leuk kinderspeelgoed, maar ook heel nuttig voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert actief spel, motorische vaardigheden én versterkt de spieren. Vooral heerlijk (blijven) hopsen dus in de buitenlucht!

Een wereld van kleur met stoepkrijt

Stoepkrijt is net zoals ballen, een van het meest veelzijdige en leukste buitenspeelgoed voor kinderen. Met stoepkrijt stappen kinderen een wereld van kleur en creativiteit binnen. Saaie tegels worden opgevrolijkt met een prachtig kunstwerk. Maar ook hinkelpaden of avontuurlijke speurtochten zijn in een handomdraai gemaakt met stoepkrijt. Stoepkrijt kan ook educatief ingezet worden: al kleurend het alfabet of cijfers leren kennen. Of juist samen met vriendjes een enorm kunstwerk maken. Met stoepkrijt kan het allemaal!