5 resultaten

badstiften

Badstiften zijn een geweldig creatief speeltje tijdens het baden voor alle kleine Picasso's in spe! Met badstiften kunnen kinderen tekenen, geometrische vormen leren, tellen en leren schrijven.

Extra leuk is dat badstiften ook gebruikt kunnen worden op papier, glas, tegels, spiegels en andere natte en gladde oppervlakken.

Er zijn verschillende soorten badstiften en badkrijtjes beschikbaar, waaronder badkrijtjes van Janod of de milieuvriendelijke badkrijtjes van Kitpas die van rijstwas gemaakt zijn.

Lees verder
Sluiten
1-5 van 5 producten

Badstiften

Maak van het badritueel een leuk en creatief moment met badstiften. Bij ilovespeelgoed vind je een met zorg uitgekozen selectie van speelgoed voor eindeloos entertainment tijdens onder andere het badderen. Naast het spelen met verschillende badspeeltjes houden kinderen ook van creatief spelen tijdens het wassen. Duik in de wereld van het badplezier en ontdek onze bijzondere collectie vol badspeelgoed.

Spelend leren met creatief badspeelgoed

Voor alle kleine kunstenaars in spe of leergierige kinderen zijn badstiften een goede uitkomst om het badritueel interessant te houden. Maar wat kun je zoal doen met stiften voor in bad?

  • Tekenen: met badstiften in verschillende kleuren weet je kleintje zeker zijn of haar innerlijke Picasso te vinden.
  • Geometrische vormen: maak zelf tekeningen van geometrische vormen in de badkamer en laat je kind de vormen herkennen. Hoe ziet een cirkel eruit en hoe herken je een driehoek? Keer na een tijdje de rollen om en laat het kind de vormen tekenen.
  • Leren tellen: schrijf de cijfers 1 tot en met 10 op de tegels en laat je kleintje daar kleine tekeningen bij maken. Tijdens het leren en oefenen van tellen leren kinderen ook hun visuele vaardigheden te ontwikkelen.
  • Leren schrijven: laat kinderen hun naam of andere, korte, woorden opschrijven met badstiften. Hierdoor leren ze tijdens het spelen hoe ze moeten spellen. Maken ze een foutje? Geen probleem! Met water kan een foutje zo weggehaald worden en kunnen ze het nogmaals proberen.

Buiten het spelen in de badkamer om, leent het creatieve speelgoed zich ook goed voor heldere tekeningen op papier, glas, tegels, spiegels of zelfs andere natte en gladde oppervlakten. Het multifunctionele speelgoed stimuleert de creativiteit van je kind en kan helpen bij het spelenderwijs leren.

Badkrijtjes en badstiften

Zowel de badkrijtjes als badstiften van ilovespeelgoed zijn speciaal voor creatieve uitspattingen in de badkamer. Het belangrijkste verschil tussen badstiften en badkrijtjes gaat vaak over de textuur en het materiaal. De badkrijtjes zijn gemaakt van was wat een zachte textuur heeft en een matte afwerking aan de oppervlakken achterlaat. Badstiften daarentegen, zoals de Janod badstiften, hebben een stevige textuur en geven oppervlakten een glanzende afwerking.

Badkrijtjes gemaakt van rijst

Ontspannen badderen en creatief spelen gaan moeiteloos samen met de badkrijtjes van het Japanse merk Kitpas. De krijtjes, gemaakt van rijstwas, zijn een fijn en milieuvriendelijk alternatief voor krijtjes gemaakt van paraffine. De rijstwas wordt gemaakt van rijstzemelen, de buitenste laag van rijstkorrels. Normaalgesproken worden rijstzemelen gezien als afvalproduct en wordt het weggegooid. Bij het duurzame merk kitpas krijg de grondstof een tweede leven en wordt het omgezet in kleurrijk tekenmateriaal. Het wordt aangeraden om badkrijtjes niet in het water te laten liggen, hierdoor zouden ze langzaam kunnen oplossen.

Hoe gebruik je stiften in bad?

  • 1. Zorg voor het beste resultaat voor een schoon en droog oppervlak. Dit zorgt ervoor dat tijdens het tekenen de kleuren beter kunnen hechten op de ondergrond. Hierdoor zullen de kleuren niet vervagen of direct uitlopen.
  • 2. Laat kinderen hun verbeelding de vrije loop. Kinderen kunnen met hun fantasie al genoeg bedenken. Zoeken ze toch naar spel inspiratie? Bekijk dan de tips die we hierboven hebben gegeven.
  • 3. Spoel na het tekenen het oppervlak af met water. Om te voorkomen dat er resten achterblijven wordt er aangeraden om het oppervlak extra goed schoon te maken met een spons of handdoek.
  • 4. Bewaar de badstiften altijd op een droge plaats wanneer ze niet worden gebruikt. Dit behoud de kwaliteit van het creatieve badspeelgoed zodat de kleuren mooi, helder blijven.