over brio houten speelgoed

 

 

 

BRIO ontwikkelt functioneel speelgoed met een tijdloos design. Houten speelgoed dat leuk is om mee te spelen en kinderen helpt met het invullen van educatieve behoeften in verschillende levensfasen.

BRIO onderscheidt zich door kwalitatief en innovatief houten speelgoed te ontwikkelen. Veel speelgoed uit het assortiment van BRIO zijn nu moderne klassiekers die worden doorgegeven van generatie op generatie.
 

Once upon a time...
Er was een jongen, genaamd Ivar Bengtsson. Toen hij 18 jaar was begon hij met het verkopen van houten manden. Samen met zijn vriend Olof maakte hij een reis naar Denemarken om de manden te verkopen. In twee maanden tijd verkochten de jonge mannen 2000 manden. ‘Ondernemersgeest’ Ivar werd geboren.

In 1884 verhuisde Ivar met zijn vrouw naar een kleine boerderij in Boalt, een klein dorpje niet ver van Osby en en begon met het maken van houtsnippermanden. Hun bedrijf bloeide in Zweden. Ivar’s manden waren goedkoop en hadden versterkte handgrepen. BRIO’s focus op hoogwaardige producten was begonnen.

In 1902 verhuisde Ivar en zijn familie naar Osby. In het jaar 1907 bestond de collectie uit 170 producten. Een klein, lokaal geproduceerd paard – het Osby paard – maakte zijn debuut van het speelgoedbedrijf. In 1908 is het bedrijf overgedragen aan de drie zoons van Ivar. Het bedrijf wordt geregistreerd als BRoeders Ivarsson Osby. Onder leiding van de broers groeide BRIO uit tot een vooraanstaand wereldbedrijf in houten speelgoed.


Kwaliteit en veiligheid de hoogste prioriteit

Generaties lang hebben kinderen met het BRIO speelgoed gespeeld, gegooid, getrokken en gekauwd. Het produceren van veilig speelgoed voor jonge kinderen is altijd vanzelfsprekend geweest voor BRIO.

Terwijl BRIO toegewijd werkt aan een voortdurende ontwikkeling en verbetering van het speelgoed, blijft BRIO altijd trouw aan hun traditionele waarden. Nooit zal BRIO concessies doen aan de veiligheid van het houten speelgoed.

Ze testen, testen en testen nog eens. BRIO zet zich volledig in voor de hoogst mogelijke veiligheid van het speelgoed. Alle producten voldoen aan de nationale en internationale veiligheidseisen. In vele gevallen stelt BRIO zelf hogere eisen aan het product, dan de opgelegde eisen van internationale testinstituten.
 

Awards
BRIO heeft veel verschillende Awards voor het houten speelgoed gewonnen. Onder andere: Golden Rocking Chair Award, Toy of the Year Award, Reddot Design Award en de Parents Choice Silver coin, USA.