2 resultaten

bikeho

Het houten speelgoed van het Duitse merk Bikeho is speelgoed met een verhaal. Iedere speelfiguur wordt minimaal bewerkt om zijn natuurlijke oorsprong terug te laten komen. Het speelgoed van Bikeho volgt zo de vorm en kleuren van zijn materiaal in plaats van andersom. Houtnerven en knoesten worden niet weggesneden of verstopt onder een laagje verf. Zo ontstaat duurzaam speelgoed dat zichtbaar én tastbaar dicht bij de natuur staat.

Bekeho's streven om de natuurlijke vorm en kleur van hout terug te laten komen in hun blokken en speelfiguren laat kinderen alle ruimte om zelf invulling te geven aan hun spel. Geïnspireerd door het antroposofisch gedachtegoed gelooft Bikeho dat vrij spel met open-ended speelgoed kinderen vanzelf hun fantasie en creativiteit laat ontdekken en versterken.

Al het houten speelgoed van Bikeho is gemaakt van elzenhout. Na het houtsnijden en glad schuren worden de blokken uitsluitend nog afgewerkt met lijnzaad- of zonnebloemolie. Dit behoudt de natuurlijke kleur van het hout en maakt het speelgoed geheel veilig voor kinderen.

Al het houten speelgoed van Bikeho wordt handgemaakt in de antroposofische woongroep Birkenhof in Duitsland. Hier wonen en werken de vaklieden van Bikeho volgens eigen wensen en kunnen. De meeste medewerkers van Bikeho hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Door houten speelgoed te maken, kunnen zij in een veilige omgeving hun eigen vaardigheden en talenten ontwikkelen en is iedere speelfiguur van Bikeho net zo uniek als zijn maker.

Bikeho’s duurzame, handgemaakte speelgoed is onder andere bekroond op de Neurenberg Toy Fair en Didacta Hannover.

Het speelgoed van Bikeho laat zich goed combineren met de eveneens handgemaakte houten speelfiguren van Bumbu.

Lees verder
Sluiten
1-2 van 2 producten