2 resultaten

flexa

Het Deense merk Flexa staat voor minimalistisch, zorgvuldig vormgegeven speelgoed en kindermeubels. Scandinavisch design voor kinderen, inmiddels viermaal bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award.

Flexa brengt kindermeubels en speelgoed terug tot de kern. Want wat is echt belangrijk in de kinderkamer of tijdens het spelen? Juist, dat het lang mee gaat, veilig is en aansluit bij de altijd veranderende behoeften van het opgroeiende kind.

Sinds 1972 maakt Flexa houten kindermeubels en speelgoed waarbij deze waarden voorop staan.

Zo kenmerken de kindermeubels van Flexa zich door het gemak waarmee ze aangepast kunnen worden aan de verschillende ontwikkelingsfasen van een kind. Dit maakt de meubels multifunctioneel en duurzaam: ze kunnen immers meegroeien met hun eigenaar.

Naast gebruiksgemak kenmerkt het kindermeubilair van Flexa zich door afgeronde hoeken en soft-close lades. Veiligheid gaat echter verder dan alleen ontwerp: Flexa gebruikt uitsluitend milieuvriendelijke UV- of waterlak zonder giftige stoffen of oplosmiddelen. Waar textiel wordt gebruikt, betreft dit uitsluitend textiel met het OEKO-TEX keurmerk. Het hout dat Flexa gebruikt voor zowel meubelstukken als speelgoed is afkomstig uit duurzame, Europese bosbouw en gecertificeerd met zowel het FSC als het PEFC keurmerk.

Lees verder
Sluiten
1-2 van 2 producten