1 resultaten

gebaren voor baby's

Nog voor baby’s beginnen te praten, zijn ze al druk in de weer met allerlei gebaren. Uit onderzoek blijkt dat kinderen al vanaf 6 maanden kunnen communiceren door middel van gebaren, terwijl de spraak zich pas tussen de 12 en 18 maanden ontwikkeld. Speciaal voor ouders en verzorgers die ook al in deze fase met hun kindje willen communiceren, is Gebaren voor Baby’s ontwikkeld. Met zorgvuldig vormgegeven gebarenkaarten op basis van de Nederlandse Gebarentaal, biedt dit Nederlandse merk ouders en verzorgers een natuurlijke manier om de kleine zonder woorden te begrijpen.

Door samen met je kindje te leren gebaren, kunnen ook de allerkleinsten zich uiten. Of ze nu blij zijn, honger hebben of ergens bang voor zijn, met Gebaren voor Baby’s begrijp je wat je baby je probeert te vertellen. Dit zorgt ervoor dat je goed in kan spelen op de behoefte van je kindje en vermindert frustratie aan beide kanten. Bovendien leren kinderen al op jonge leeftijd dat de belangrijkste personen in hun leven écht naar hen luisteren. Dit geeft vertrouwen, versterkt de band tussen ouder en kind en heeft een positief effect op de eigenwaarde van het kind.

Ook op het gebied van de taalontwikkeling helpt Gebaren voor Baby’s jonge kinderen op weg. Uit onderzoek van het Amerikaanse Nationale Instituut voor Gezondheid blijkt dat kinderen die kinderen op jonge leeftijd leren gebaren op hun vierde een duidelijke taalkundige en cognitieve voorsprong hebben ten opzichte van kinderen die geen gebarentaal hebben geleerd. Kinderen die als baby hebben leren gebaren, beginnen eerder met praten en ontwikkelen sneller een brede woordenschat.

Ook voor kinderen die net beginnen te babbelen zijn de gebarenkaarten van Gebaren voor Baby’s nuttig. Want kinderen die net hun eerste woordjes hebben gezegd, kunnen zich niet meteen volledig uiten. De gebarenkaarten vormen ook in deze periode een prettige ondersteuning in de communicatie tussen ouder en kind.​

Lees verder
Sluiten
1-1 van 1 producten