23 resultaten

main sauvage

Met handgemaakte vintage knuffels en lieflijke babyaccessoires brengt het Franse merk Main Sauvage een vleugje nostalgie in het dagelijks leven van ouder en kind.

De dromerige knuffels van Main Sauvage zijn de creaties van oprichtster Cécile. Vóór Main Sauvage verkocht ze haar handgemaakte knuffels online en in een paar kleine winkeltjes in haar geboorteplaats. Toen zij medeoprichter Julien ontmoette, kreeg Main Sauvage vorm: een merk dat staat voor duurzaamheid, fijngevoeligheid en het behoud van traditioneel vakmanschap.

Alle knuffels en stoffen speelgoed van Main Sauvage worden handgemaakt in Bolivia met ecologische baby alpacawol. ‘Baby’ verwijst hier naar de herkomst van de wol: deze is afkomstig van de hals, borst en rug van volgroeide alpaca’s, waar de wol het allerzachtst is. Een bijkomend voordeel van alpacawol is dat het geen lanoline bevat en daardoor hypoallergeen is. Door het gebruik van alpacawol zijn de knuffels van Main Sauvage waterafstotend en antibacterieel.

Main Sauvage hecht veel waarde aan een eerlijke productieketen waarin respect voor mens en milieu voorop staan. Zo werkt Main Sauvage uitsluitend volgens fair trade principes, zodat de Boliviaanse handwerksters die de knuffels maken in een veilige omgeving kunnen werken en een eerlijk loon verdienen. De knuffels zelf ontlenen hun kleur zo veel mogelijk aan de natuurlijke vachtkleuren van de alpaca’s. Waar verf gebruikt wordt, betreft dit uitsluitend ecologische verf. Gerecyclede plastic flessen worden gebruikt voor de vulling van de knuffels.

Lees verder
Sluiten
1-23 van 23 producten