11 resultaten

mon zoli casque

Het Franse merk Mon Zoli Casque maakt kinderfietshelmen die gepersonaliseerd kunnen worden. Het idee voor gepersonaliseerde kinderfietshelmen is rond de eerste lockdown in 2020 ontstaan tijdens de vele fietstochtjes. Het dragen van een fietshelm ging met tegenzin gepaard, omdat hij “super lelijk” was. Er zat niets anders op dan de fietshelm zelf te versieren en voilà, het idee voor de Mon Zoli Casque was geboren. 

De kinderhelmen zijn in verschillende maten uitgevoerd in mooie basiskleuren. Kinderen kunnen de helmen versieren met stickers naar eigen keuze om ze een persoonlijke touch te geven. Dat stimuleert kinderen in het gebruik van de helm. 

Duurzaamheid speelt een grote rol bij Mon Zoli Casque. De productie van de kinderfietshelmen vindt plaats in Portugal in plaats van in Azië, waar momenteel circa 90% van de fietshelmen wordt geproduceerd.  Hiermee wordt de milieuschade door het transport beperkt, wat de koolstofimpact ten goede komt. Ditzelfde geldt voor de op maat gemaakte verpakkingen. Bovendien is het een stimulans voor de industrie in Europa.

De kinderhelmen zijn uitgevoerd met een harde buitenschaal, 7 mm beschermende schuimvoering aan de binnenkant en voorzien van de vereiste veiligheidskeurmerken. De helmen hebben ook een nauwkeurig draaisysteem waarmee de omtrek van de helm kan worden aangepast, zodat de juiste pasvorm goed in te stellen is.

Mon Zoli Casque laat zien dat functionaliteit, veiligheid en design goed hand in hand kunnen en dat gepersonaliseerde producten niet onbetaalbaar hoeven te zijn.

Lees verder
Sluiten
1-11 van 11 producten