13 resultaten

stockmar

De creatieve producten van Stockmar vallen op door de oogstrelende kleuren en de geur van was die reuk aanspreekt. De kleuren zijn gebaseerd op de kleurenleer van Goethe; alle kleuren van de regenboog, uitgaande van de drie primaire kleuren rood, blauw en geel.

De Stockmar producten worden door een ervaren team ontwikkeld en met de hand vervaardigd.

Honderd jaar geleden begon de familie Stockmar een bedrijf in bijenwaskaarsen. Opgericht in 1922 breidde Stockmar zich snel uit met bijenwasproducten voor het creatieve onderwijs van de Vrije Scholen in Duitsland. Zo begon het bijenwasbedrijf met het produceren van kneedbare was voor boetseren in de kunstlessen. In de 50-tiger jaren kwamen daar -de inmiddels klassieke- waskrijtblokjes bij om grote vlakken in te kleuren en om fijne lijnen mee te trekken.

De naam Stockmar staat voor hoogwaardige, creatieve producten. Er vindt een zorgvuldige selectie plaats van hoogwaardige grondstoffen met als grootste leverancier de bij.
Stockmar ondersteunt op diverse wijze de bijenteelt, omdat de bij buitengewoon gevoelig is en onmisbaar is voor ons ecosysteem. Daarom is hun motto: zoveel als nodig is, zo weinig als mogelijk.

De kwaliteit van de Stockmar producten overtreft de wettelijke veiligheidseisen. Ze zijn veilig voor de gezondheid van mens, dier en milieu en biologisch afbreekbaar.

Stockmar is een bedrijf dat altijd de sterke binding met de natuur heeft behouden. Als onderneming is Stockmar niet gericht op winst en groei. Niet alleen stelt het bedrijf de mens centraal in de producten en productie, maar ook in de bedrijfsvoering. De winst wordt ingezet voor sociale en maatschappelijke doeleinden zoals biologische landbouw en voor duurzaam onderwijs.

De productlijn van Stockmar heeft zich verder ontwikkeld. Er zijn waskrijtjes en -staafjes, kleurpotloden. De kneedbare bijenwas, in eerste instantie hard, maar zacht wordend in de handen en kan in allerlei vormen gemodelleerd worden. En er is de dunne, kleurrijke bijenwasfolie, eveneens zacht wordend in handen en prachtig als versieringen in creatieve kunstuitingen en voor decoratie. Aquarel verven, ook gebaseerd op de kleurenleer van Goethe, met stralende kleuren en lichtdoorlaatbaarheid.

Lees verder
Sluiten
1-13 van 13 producten