rubinstein

Uitgeverij Rubinstein werd opgericht in 1985. Rubinstein geeft al jaren de meest fantasierijke boeken uit. De boeken die Rubinstein uitgeeft gaan meestal over fictieverhalen zoals sprookjes.

Items 1 to 10 of 35 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Set Descending Direction
 1. uitgeverij rubinstein gouden boekje - konijntje kattenkwaad 1641399 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein gouden boekje - konijntje kattenkwaad

  €7.95

  Een Gouden Boekje over Konijntje Kattenkwaad. Het kleine konijntje wil helemaal niet stout zijn, maar erg zijn best doen om lief te zijn doet hij ook niet. Totdat hij zijn vader op een dag belooft een lief konijntje te zijn. Dat gaat een stuk beter, maar nog niet helemaal!

  De stevige, handzame gekartonneerde boekjes met de gezellige verhaaltjes zijn voor peuters en kleuters heel herkenbaar. De verhaaltjes zijn simpel: een min of meer neutrale beginsituatie – verslechtering van de situatie – gelukkig einde…

  Leuk om te verzamelen!

  De serie Gouden Boekjes staat bekend om zijn leuke verhaaltjes en prachtige illustraties en natuurlijk het gouden randje. In 1953 verschenen de eerste Gouden Boekjes in Nederland. 

  Illustrator & auteur: Richard Scarry 

  Pagina’s: 22

  Learn More
 2. uitgeverij rubinstein blinkend boekje - de prinses op de erwt 1642107 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein blinkend boekje - de prinses op de erwt

  €10.95

  Out of stock

  Dit leuke Blinkende Boekje van Uitgeverij Rubinstein brengt het eeuwenoude sprookje van De prinses op de erwt opnieuw tot leven. Met prachtige illustraties van Polly Borland en de unieke schrijfstijl van Lauren Child is het een genot om dit kinderboekje (voor) te lezen.

  Echte prinsessen groeien NIET aan bomen. Je moet simpelweg wachten tot er eentje aan komt waaien. 

  Als dat dan gebeurt, zorg er dan voor dat je een bed voor haar opmaakt van twaalf matrassen gevuld met veren en onder die twaalf verenmatrassen leg je een hele kleine groene erwt.

  Vervolgens wacht je tot de maan ondergaat en de zon opkomt. Als de prinses dan bont en blauw wakker wordt… Pas dan, weet je zeker dat je een echte prinses gevonden hebt.

  De Blinkende Boekjes blinken uit door hun bijzondere verhalen, geschreven door getalenteerde schrijvers. De tekeningen in de boekjes zijn gemaakt door illustratoren van over de hele wereld. Zoveel moois verdient een vrolijk glimmend randje! Daar wordt de wereld een beetje mooier van.

  Learn More
 3. uitgeverij rubinstein de grote van gogh atlas 1641798 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein de grote van gogh atlas

  €24.95

  Vincent van Gogh leefde in een spannende tijd. De moderne wereld was volop in beweging door de opkomst van een wijdvertakt spoorwegnet in Europa. En Vincent bewoog mee! 
  In De Grote Van Gogh Atlas van uitgeverij Rubinstein, volgen we Vincent langs alle dorpen en steden waar hij woonde. 
  We zien hoe zijn wereld er in die tijd uitzag: van de landelijke rust op het platteland van Brabant en Zuid-Frankrijk, tot de zinderende drukte in wereldsteden als Londen en Parijs. 
  Een rijke keuze uit zijn werk laat zien hoe hij als kunstenaar de wereld om hem heen als onderwerp voor honderden tekeningen en schilderijen gebruikte. 
  Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

  Een boek om te kijken, te lezen en weer te kijken voor grote kinderen.

  Een uitgave in samenwerking met het Van Gogh Museum van uitgeverij Rubinstein met veel foto's in sepia en mooie kleurendruk van zijn schilderijen.
  Een verzorgde vormgeving.

  Samengesteld door Nienke Denekamp & René van Blerk. Met medewerking van Teio Meedendorp.

  Learn More
 4. uitgeverij rubinstein hondje de enige echte 1641684 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein hondje de enige echte

  Regular Price: €15.95

  Special Price €14.95

  'Hondje, de enige echte' van uitgeverij Rubinstein, is geen merkhondje. Geen ras of soort. Van Hondje is er maar één. Hij is niet groot of klein. 
  Hondje is een groot man in een klein lijf. Hij heeft geen baas of huis. Hondje is de baas over zichzelf. Hij doet wat hij zelf wil. Het liefst iedere dag zijn natte neus achterna. Op zoek naar avontuur en eten!

  Het prentenboek is ingedeeld in Herfst, Winter, Lente en Zomer. We lezen hoe hij gedurende het jaar zijn dagen vult. We kijken hoe hij wandelingetjes maakt en onverwachte bezoekjes brengt. Gewoon een boek over het leven van Hondje, dat voor niets en niemand bang is, behalve voor de hond van de slager.

  Elk verhaaltje beslaat 2 of 3 pagina's met kleurrijke tekeningen op een witte achtergrond. Een mooi verzorgd prentenboek met kleine verhaaltjes om voor te lezen en om zelf te lezen voor jonge lezertjes.

  In 2016 kreeg dit vrolijke en kleurrijk geïillustreerde boek van Yvonne Jagtenberg de Zilveren Penseel. 
  Volgens het juryrapport vult 'Hondje, de enige echte het 'gat tussen prentenboeken en leesboeken en is het boek een genot om voor te lezen, zelfs aan kinderen die bang zijn voor honden. Of misschien juist voor hen!

  Met een linnen rug en aantal pagina's: 72.

  Learn More
 5. uitgeverij rubinstein gouden boekje - toon tellegen 1642151 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein gouden boek van toon tellegen

  €12.95

  Het Gouden Boek van Toon Tellegen van uitgeverij rubinstein, zijn vier kinderboeken speciaal geschreven voor zijn vier kleinkinderen. Vier bijzondere verhalen over dromen, helden een een wereldse verjaardag, met de verhalen: Waar is mo? Als Feda slaapt. Morgen ben ik jarig en Mano de brandweerjongen. 

  Wie heeft er nou een opa die een boek over je schrijft... Dat moet toch de leukste opa van Nederland zijn!

  Met illustraties van Jan Jutte, Gerda Dendooven, Arjan Boeve en Waldemar Post.
  Aantal blz: 116.

  Learn More
 6. uitgeverij rubinstein het gouden fiep boek 1642148 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein het gouden fiep boek

  €15.50

  Wie wil dat nou niet? Een heerlijk dik Gouden Voorleesboek vol tekeningen van Fiep Westendorp. Wat een feest!

  'Het Gouden Fiep Boek' van uitgeverij Rubinstein staat vol versjes van Hans van der Voort, Mies bouhuys, Han G. Hoekstra en nog meer verhalen.
  Met o.a. Toermalijn, vele vrolijke Fiep-kinderen, het beroemde kattenduo Pim & Pom en nog veel meer dierentekeningen. Rijmpjes en versjes uit de gouden doos,

  100 jaar Fiep Westendorp... dat verdient een groot Gouden Boek!

  Aantal blz: 190.

  Learn More
 7. uitgeverij rubinstein de grote atlas van de dinosaurussen | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein de grote atlas van de dinosaurussen

  €24.95

  Ga terug in de tijd naar de periode waarin de dinosaurus de aarde bewoonde met 'De grote atlas van de dinosaurussen' van uitgeverij Rubinstein. Stap in de prehistorische wereld voor een avontuur met de meest bijzondere dinosaurussen en reptielen uit de geschiedenis. 

  Dit boek is een kleurrijk speurtocht naar een verloren tijdperk. Reis de hele wereld over op een prehistorisch avontuur door het Trias, het Jura en het Krijt en maak kennis met de vele soorten dinosaurussen die destijds leefden. Leer waar ze goed in waren: jagen, vechten, schuilen en eten… en vaak aten ze elkaar!

  Met 30 gedetailleerde platen, kaarten van de verschuivende continenten en informatie over fossielen, is dit boek van onschatbare waarde voor de jonge dinosaurusliefhebber.

  Tekst: Emily Hawkins.
  Illustraties: Lucy Letherland.

  Aantal pagina's: 85.

  Learn More
 8. uitgeverij rubinstein het muizenhuis groot kijk- en zoekboek | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein het muizenhuis groot kijk- en zoekboek

  €14.95

  Goed voor uren zoekplezier! In dit boek 'Het muizenhuis groot kijk- en zoekboek' van uitgeverij Rubinstein, zoek je samen met Sam en Julia naar de kleinste details van het Muizenhuis. 
  In de winkels, werkplaatsen, slaapkamers, keukens en buitenruimtes is namelijk van alles te ontdekken, als je maar goed oplet! Auteur: Karin Schaapman. 

  Aantal pagina's: 22. 

  Learn More
 9. uitgeverij rubinstein liedjesatlas + cd met 24 wereldliedjes | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein liedjesatlas + cd met 24 wereldliedjes

  €15.95

  'De liedjesatlas' van uitgeverij Rubinstein is een verrassende bundel met  24 kinderliedjes van Afrika tot Azië, schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg in de landschappen van de betreffende landen. Voor peuters en kleuters een verrijkende kennismaking met de grote wereld.

  Koos Meinderts vertaalde en bewerkte populaire liedjes uit onder andere Rusland (‘De blauwe trein’), China (‘De krantenjongen’), de Verenigde Staten (‘Juf Lisa kreeg een baby’), Suriname (‘Lekker koken’) en Nieuw-Zeeland (‘Ik ben zo blij met mij’). De liedjesatlas, 24 wereldliedjes.

  Alle liedjes zijn door Thijs Borsten opnieuw gearrangeerd en worden gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine.

  Koos Meinderts is winnaar van de allereerste Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste kinderlied. Eerder maakte hij met Annette Fienieg en Thijs Borsten De liedjesalmanak herfst & winter (2013) en De liedjesalmanak lente & zomer (2014). Met ‘Maite Maria’ wonnen Meinderts en Borsten de Willem Wilminkprijs 2012 voor het beste kinderlied.

  Aantal pagina's: 70.

  Learn More
 10. uitgeverij rubinstein dr. gerald gribus' grenzeloze griezelgalerij | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij rubinstein dr. gerald gribus' grenzeloze griezelgalerij

  €12.95

  Dr. Gerald Gribus is al vele jaren een groot kenner van monsters en griezels van over de hele wereld (en daarbuiten!). In grappige doeboek 'Dr. Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij' van uitgeverij Rubinstein heeft hij, samen met tekenaar Erik Kriek, een boek samengesteld waarin hij je laat kennismaken met een grote hoeveelheid griezels en andere enge wezens die hij in zijn lange loopbaan heeft bestudeerd. 
  Maar dr. Gribus weet dat deze verzameling slechts het topje van de griezel-ijsberg is! Om zijn collectie monsters uit te breiden heeft hij jouw hulp nodig. 

  Dit grappige doeboek is verdeeld in 3 delen waardoor je hoofd, bovenlijf en onderlijf kan combineren om je eigen monster te creëren. En elk monster heeft zijn eigen naam. 
  Een bijzondere collectie griezels waarmee je eindeloos kan variëren, combineren en letterlijk grenzeloos griezels kan genereren. 

  Auteur en illustrator: Erik Kriek.

  Learn More

Items 1 to 10 of 35 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Set Descending Direction