299 resultaten

eerste communie en lentefeest

De eerste communie of een lentefeest: een bijzondere mijlpaal! Bij ilovespeelgoed.nl vind je alles om er een onvergetelijke dag van te maken: van mooie feestversiering tot de leukste cadeautjes.

Lees verder
Sluiten
1-48 van 299 producten

Eerste communie en lentefeest

Een bijzonder moment: de eerste communie. Je kind zet de eerste serieuze stappen naar het christelijk geloof. En als je kind geen heilige communie doet, is een lentefeest ook een prachtig moment om hem of haar in het zonnetje te zetten. Een dag vol vreugde, emoties en herinneringen die een leven lang meegaan. Bij deze gelegenheid wil je er alles aan doen om deze dag onvergetelijk te maken voor je kind. Ilovespeelgoed.nl heeft alles in huis om de eerste communie of het lentefeest tot een bijzondere en feestelijke dag te maken. Van unieke uitnodigingen tot prachtige feestversieringen en feestelijke sieraden.

Uitnodiging eerste communie en lentefeest

Er staat een hele bijzondere dag voor de deur en die vier je het liefst met dierbaren. Een uitnodiging voor de eerste communie of lentefeest is dan wel zo handig. Bij ilovespeelgoed.nl hebben we een uitgebreid assortiment prachtige postkaarten. Maar je kunt ook samen feestelijke uitnodigingen maken met briefpapier en enveloppen. Een vleugje persoonlijke touch voor deze speciale dag! Niet alleen stimuleer je hiermee de creativiteit, ook krijg je de kans om te praten over wat deze bijzondere gelegenheid voor jullie betekent. Tip: plak een van de kaarten in een dagboek of notitieboek, lijst het in of bewaar het in een bewaarmap als mooie herinnering!

Feestversiering eerste communie en lentefeest

Decoratie zorgt voor een feestelijke sfeer op een bijzondere dag zoals een eerste communie of lentefeest. Bij ilovespeelgoed.nl vind je een groot assortiment van feestversieringen: ballonnen, ballonnenbogen, confetti, vlaggenlijnen en slingers, in allerlei prachtige dessins en kleuren. Liever zelf aan de slag? Dat kan met de magische Djeco en Janod DIY-decoratie: van fleurige bloemenmobielen tot betoverende lantaarns. Heb je ook een hapjestafel met smakelijke versnaperingen? Door de tafel mooi te dekken met praktisch wegwerpservies voor de hapjes en drankjes, is de feestvreugde compleet!

Sierlijk en feestelijk met accessoires

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind zich op de eerste communie of lentefeest helemaal op zijn of haar gemak voelt en straalt van geluk. En daar hoort natuurlijk een prachtige outfit bij! De outfit is met veel zorg en liefde uitgezocht, maar de kleding kan nóg specialer met sierlijke accessoires voor de eerste communie. Denk bijvoorbeeld aan haarclips of diademen om de haren mee op te leuken, of aan kindersieraden zoals kettingen die op zo’n bijzondere dag ook als een talisman kunnen dienen. Met bloemetjes, strikjes of glitters. Laat het feest maar beginnen!

Wat geef je voor een communie of lentefeest?

Een eerste communie cadeau of een lentefeest cadeau: wat kun je dan geven? Een cadeau is natuurlijk een mooie manier om de herinneringen aan deze speciale dag levend te houden. Dit kan een gedenkwaardig cadeau zijn zoals een horloge of sieraad. Maar ook een mooi notitieboek, dagboek of camera dagboek zijn erg leuk, omdat kinderen daarmee herinneren aan de bijzondere dag kunnen vastleggen. Ook een favoriet spelletje of een prachtig geïllustreerd boek zijn geschikte cadeaus. Net als met cadeautjes voor andere gelegenheden, verschilt het per kind wat ze het allerliefst willen hebben als communie cadeau. Om het wat makkelijker te maken, heeft ilovespeelgoed.nl een overzicht gemaakt met tijdloze klassiekers:

  • Horloge
  • Sieraden
  • Spaarpot
  • Knutselsets
  • Portemonnee
  • Bord- en puzzelpelletjes
  • Boeken
  • Notitieboekjes en dagboeken

Vermaak tijdens communie- en lentefeest

Vier je de communie of het lentefeest thuis of op een locatie? In beide gevallen is het voor de kinderen geweldig om er een aparte speelhoek op te zetten. Dit kan heel klein, maar ook wat uitgebreider. Denk bijvoorbeeld aan oudhollandse spelletjes vol met actie en spel zoals blikgooien en zaklopen. Maar ook een creatieve hoek is voor kinderen erg leuk. Tekenen en knutselen, of gezamenlijk een kunstwerk maken over de bijzondere dag. Zo creëer je voor de jonge genodigden een onvergetelijke dag vol plezier!

Communiebedankje: klein gebaar, groot geluk

Om de spetterende feestdag af te sluiten, kun je ervoor kiezen om de gasten te bedanken voor hun aanwezigheid met een communiebedankje. Dit kan een uitdeelcadeautje zijn of iets wat je zelf maakt. Een origineel idee is om iedere gast een snoezig badeendje te geven met een zelfgemaakte kaart erbij met de tekst ‘Eendje om niet te vergeten’ met de datum van de communie of lentefeest. Of geef iets lekkers. Vul een elegant opbergblikje met wat lekkers, doe er een sierlijk lintje omheen en een cadeautag met een persoonlijke tekst. Leuk om te maken en bovenal: het sluit de bijzondere dag af op een net zo bijzondere en fijne manier: met warmte en dankbaarheid.