36 resultaten

badboekjes

Badtijd wordt nog leuker met badboekjes! Deze waterdichte boekjes zijn perfect kinderspeelgoed voor kinderen die graag plaatjes kijken. Het helpt kinderen ontspannen en kan de angst verminderen, terwijl ouders genieten van quality time met hun kind.

De badboekjes hebben speelse illustraties en zijn speciaal gemaakt om mee in bad te nemen. Er zijn verschillende soorten badboekjes verkrijgbaar, van vrolijke dieren tot magische boekjes met toverkleuren.

Badboekjes zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam en helpen bij het ontwikkelen van taal- en cognitieve vaardigheden.

Lees verder
Sluiten
1-36 van 36 producten

Badboekjes

Badtijd wordt nog leuker met een badboekje erbij! Voor kinderen die graag altijd en overal plaatjes kijken zijn waterdichte badboekjes fijn babyspeelgoed. Ook voor kinderen die niet zo graag in bad gaan wordt in bad gaan zo toch een fijn speelmoment. Het helpt ze ontspannen en kan de angst verminderen. Daarnaast kan badtijd een drukke tijd zijn voor ouders en het samen spelen en lezen kan de band tussen ouder en kind versterken. Onze badboekjes hebben speelse illustraties om te bewonderen en doorheen te bladeren tijdens het badderen. De badboekjes kunnen goed tegen water en zijn speciaal gemaakt om mee in bad te gaan. Ook in het zwembadje kan het badspeelgoed gewoon mee.

Wat maakt een badboekje geschikt om mee in bad te gaan?

Badboekjes zijn meestal gemaakt van waterdicht of waterbestendig materiaal, zodat ze kunnen worden gebruikt tijdens het baden of spelen in het water zonder dat ze beschadigd raken. Het meest voorkomende materiaal voor een badboekje is kunststof, zoals polypropyleen, PVC of EVA. Deze materialen zijn ook gemakkelijk schoon te maken, wat belangrijk is voor producten die in contact komen met water en vaak worden gebruikt door kinderen. Ook zijn er boekjes van neopreen: een elastische stof gemaakt van synthetisch rubber.

Een vrolijke beestenboel in bad

Niets is zo gezellig als in bad gaan met een dierenvriendje. De meeste badboekjes hebben vrolijke dieren in de hoofdrol. Voor liefhebbers van het gansje Little Goose is er een Little Dutch badboekje. Ook de personages van het Belgische merk Lilliputiens, zoals Alice het vosje en Marius de neushoorn, beleven allerlei avonturen. Dan is er nog het Nijntje badboekje om mee te spelen in bad of onder de douche. De illustraties zijn vaak vrolijk gekleurd en spreken tot de verbeelding. Kinderen verzinnen hun eigen verhalen en leren de kleurrijke dieren herkennen.

Magische babyboekjes met toverkleuren

Sommige bad boekjes zorgen voor een beetje magie in bad. Waarom zijn deze boekjes zo magisch? Vanaf een bepaalde temperatuur veranderen de afbeeldingen; ze krijgen kleur of verborgen afbeeldingen komen tevoorschijn. Dat is gek! De zwart-wit illustraties in de badboekjes van het merk Wee Gallery krijgen kleur als ze in contact komen met warm water. In het magische badboekje van Janod komen verborgen diertjes tevoorschijn door de bladzijden onder te dompelen. Verrassende kinderboekjes om mee te nemen in bad of aan tafel te besprenkelen met water. Is het boekje droog? Dan zijn de kleuren en afbeeldingen weer verdwenen. De boekjes zijn er met verschillende thema’s en verhalen, zoals:

  • Oceaan
  • Dinosaurussen
  • Bosdieren
  • Jungle
  • Huisdieren

Badboekjes zijn leuk en leerzaam

Niet alleen zorgen badboekjes voor ontspanning en plezier, ook hebben ze een educatief aspect. Ze helpen bij het ontwikkelen van taal- en cognitieve vaardigheden, zoals het herkennen van kleuren, vormen en objecten. Bovendien stimuleren ze de fantasie van kinderen en vergroten ze de interesse in boeken en lezen. De allerkleinsten beginnen met simpele afbeeldingen om vormen en kleuren te herkennen. De volgende stap is het uitbreiden van de woordenschat. Dit kan bijvoorbeeld door de dieren te benoemen die in de badboekjes te vinden zijn. Nog uitdagender wordt het als er woordjes in staan en peuters een begin kunnen maken met leren lezen.

Het beste badboekje voor jouw kindje

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een badboekje voor jouw kindje. Hoe kies je het beste badboekje? Hier zijn enkele tips om een geschikt badboekje te kiezen uit het assortiment van ilovespeelgoed.nl:

  • Materiaal: kies voor stevige, waterdichte materialen. Badboekjes moeten tegen water kunnen en daarom is het belangrijk om er een te kiezen die gemaakt is van een materiaal, dat goed tegen water kan. Kunststof en neopreen zijn goede opties.
  • Interesse: kies een boekje met afbeeldingen die interessant zijn voor jouw kind. Als het kindje bijvoorbeeld van dieren houdt, kies dan een boekje met dieren.
  • Let op educatieve elementen: badboekjes kunnen een educatief aspect hebben, zoals kleuren, vormen, cijfers en letters. Kies een boekje dat past bij de leeftijd en het niveau van jouw kind en waarbij het kind kan leren terwijl het speelt.

Hoe maak je badboekjes schoon?

Maak na het badderen het boekje goed schoon, zodat er geen vuil en bacteriën achterblijven. De badboekjes bij ilovespeelgoed.nl zijn gemaakt van kunststof of neopreen en zijn gemakkelijk schoon te maken. Spoel het boekje na het badderen af met schoon water en eventueel een mild sopje. De kunststof badboekjes kunnen met een doek afgedroogd worden. Laat de boekjes van neopreen aan de lucht drogen. Bewaar het badspeelgoed op een droge plek, maar laat het niet in de zon liggen.