32 resultaten

Loopfiets

Met de kinderloopfiets leren peuters en kleuters uitstekend balans te vinden. Het is bovendien heerlijk voor ze om zó de grote stappen van de grote mensen bij te kunnen houden. En binnen een mum van tijd zijn de rollen omgedraaid en gaan ze er als een speer van door!

Kinderen die op een loopfiets hebben geleerd om balans te houden, hebben bij een echte fiets geen zijwieltjes meer nodig. Na enige oefening hebben snel de techniek van het echte fietsen onder de knie.

Lees verder
Sluiten
1-32 van 32 producten

Loopfiets

Een loopfiets is ideaal! Boodschappen doen op de markt, een wandeling door het bos of gewoon thuis lekker racen in de tuin, je kind zal er overal plezierig op rondracen. Voor jezelf is het fijn dat je een loopfiets gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen, maar je kind vind het vooral geweldig om zelfstandig vooruit te komen. Een loopfiets bevordert bovendien het gevoel voor balans. Het maakt niet zo gek veel uit hoe oud je kind is, met een loopfiets kan het op eigen tempo evenwicht leren bewaren. En dat helpt straks bij het leren fietsen zonder zijwieltjes.

Welk loopfietsje voor welke leeftijd?

Peuters en kleuters hebben het meeste aan een loopfiets. Voor een peuter die nog niet zo lang loopt, is het slim om een driewieler aan te schaffen. Hiermee heeft het nog net wat meer ondersteuning en zal hij of zij niet snel omvallen. Wanneer je kleine al wat steviger op zijn benen staat, kun je overgaan op een tweewieler. Kinderen zijn graag actief bezig, maar ze kunnen nog niet altijd alles. Gelukkig leren ze dat met een loopfiets stapsgewijs.

Houten loopfiets

Een bekende houten loopfiets is de Wishbone Bike. Dit familiebedrijf uit Nieuw-Zeeland is misschien wel de trendsetter voor dit type kinderfietsen. Het mooie van hun loopfietsen, is dat ze makkelijk om te bouwen zijn. Hierdoor kun je de fiets voor je dreumes en jonge peuter gebruiken, maar ook voor schoolgaande zoon of dochter. Je past de hoogte en vorm van de houten loopfiets eenvoudig aan, aan de lengte van en fases waar je kind in zit. Dat is nog eens een slim design!

Trybike loopfiets

Naar een loopfiets hoef je helemaal niet ver te zoeken. De Trybike loopfiets bijvoorbeeld komt gewoon van Nederlandse bodem. De fietsen van dit merk hebben meer een vintage look. De materialen zijn zorgvuldig gekozen, er is oog voor detail en dit zie je zeker terug. Waarschijnlijk had je zelf het liefst ook een Trybike loopfiets gehad als kind, misschien zelfs nu, maar dan in een volwassen uitvoering uiteraard. Bij ilovespeelgoed begrijpen we dat wel!

Loopfiets kopen

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke en mooie loopfiets om te kopen, dan ben je bij ilovespeelgoed.nl aan het juiste online adres! In ons uitgebreide aanbod met speelgoed vind je niet alleen mooi speelgoed voor binnen, maar ook een scala aan buitenspeelgoed. We vinden het belangrijk dat kinderen in beweging blijven en hier plezier aan beleven. Een loopfiets kopen is bovendien een goede zet wanneer je voor een langere periode plezier wilt hebben van een aankoop voor je kleine.