24 resultaten

stapeltorens

Een Djeco stapeltoren is een veelzijdig speelgoed voor de allerkleinsten, ontworpen met kleurrijke illustraties in de kenmerkende Djeco stijl. De speelgoedblokken kunnen niet alleen op elkaar gestapeld worden, maar passen ook in elkaar. Ze zijn versierd met fantasierijke illustraties die kinderen helpen bij het leren tellen en het herkennen van dieren en kleuren. De stapelblokken bieden verschillende speelmogelijkheden en stimuleren de creativiteit van kinderen!

Lees verder
Sluiten
1-24 van 24 producten

Djeco stapeltoren

Spelen, stapelen, verhaaltjes verzinnen en leren tellen; het kan allemaal met een Djeco stapeltoren! Speelgoed voor de allerkleinsten met kleurrijke illustraties in de herkenbare Djeco stijl, die tot de verbeelding spreken en de fantasie prikkelen. Sommige speelgoedblokken zijn aan de onderkant open, zodat ze niet alleen op elkaar gestapeld kunnen worden, maar ook in elkaar passen. Ook zijn de blokken aan alle zijden versierd met fantasierijke illustraties, die kinderen leren tellen en helpen met het herkennen van dieren en kleuren. Hierdoor bieden de veelzijdige stapelblokken verschillende speelmogelijkheden. Leuk en leerzaam speelgoed voor nieuwsgierige bouwers!

Een inspiratiebron voor vrolijke verhaaltjes

Een Djeco stapeltoren is vaak versierd met schattige dieren en sommige sets worden zelfs geleverd met vrolijke dierfiguurtjes. Zoals bijvoorbeeld de Topani stapeltorens met boerderijdieren of jungledieren. Hierbij is elk blok voorzien van een opening, zodat de dieren allemaal een eigen huisje hebben en verstoppertje kunnen spelen. Samen vormen ze een bijzondere stapeltoren! De fantasierijke figuurtjes in de kenmerkende stijl van Djeco moedigen kinderen aan hun eigen verhaaltjes te verzinnen. Een vrolijke manier om de creativiteit te stimuleren!

Bouwen aan vaardigheden met een Djeco blokkentoren

Naast het feit dat het maken van een stapeltoren erg leuk is, is het spelen met een Djeco blokkentoren ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Spelenderwijs doen kinderen verschillende vaardigheden op, die het zelfvertrouwen vergroten en de algehele ontwikkeling op diverse manieren stimuleren. Van concentratie en geduld tot ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen. De belangrijkste voordelen van het bouwspeelgoed zijn:

  • Kinderen oefenen al spelend de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie door de blokken op elkaar te stapelen.
  • Bij het bouwen van een stapeltoren moeten kinderen zich concentreren en aandacht besteden aan wat ze doen. Dit helpt bij het verbeteren van hun concentratievermogen en hun vermogen om te focussen op een bepaalde taak.
  • Het bouwen van een stapeltoren biedt kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit te gebruiken. Ze kunnen zelf bepalen hoe ze de blokken plaatsen en hoe het bouwwerk eruit komt te zien.
  • Het stapelen van blokken verbetert het ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen. Kinderen leren om te plannen en te bedenken hoe ze de blokken op elkaar moeten stapelen om een stabiele toren te creëren.

Een Djeco stapeltoren groeit mee met je kleintje

Wie is er niet opgegroeid met speelgoedblokken? Voor kindjes vanaf 1 jaar die beginnen met bouwen is een Djeco stapeltoren met blokken van karton heel geschikt. Als de motorische ontwikkeling nog in volle gang is, kunnen de allerkleinsten zich bezeren aan houten blokken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het stapelen en vervolgens omgooien van de blokken. Dit is natuurlijk één van de leukste dingen om te doen, maar kartonnen stapelblokken zijn hiervoor wat veiliger. Ze zijn namelijk licht van gewicht en nog net zo makkelijk te stapelen. In het assortiment van ilovespeelgoed.nl zijn stapeltorens met verschillende stijlen en thema’s te vinden. Voor elk wat wils!

Jonge kinderen hebben vooral plezier met het bouwen en omgooien van de toren, maar Djeco blokken bieden ook uitdagende en leerzame speelmogelijkheden die meegroeien met de vaardigheden van je kind. Wanneer kinderen de blokken van alle kanten bekijken en bewonderen, valt er van alles te ontdekken. Benoem bijvoorbeeld de vrolijke dieren die staan afgebeeld of leer spelenderwijs tellen. Dit kan met cijfers en het corresponderende aantal afbeeldingen op de verschillende zijden. Tel dieren, fruit of voertuigen! Tot slot is het kinderspeelgoed een uitdagende puzzel; maak van alle blokken een grote afbeelding.