lemniscaat

Lemniscaat is een zelfstandige uitgeverij van young adultboeken, jeugdboeken, kinderboeken, prentenboeken, sprookjes en verhalen.

Uitgeverij Lemniscaat vindt het belangrijk dat een boek origineel is en goed geschreven. De boeken moeten iets meer bieden dan alleen maar een spannend verhaal. Boeken die de lezer allemaal op hun eigen manier iets te bieden hebben. 

 

Items 1 to 10 of 88 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Set Descending Direction
 1. schatjeauitgeverij lemniscaat schatje & scheetje 1630053 | ilovespeelgoed.nl en scheetje

  uitgeverij lemniscaat schatje & scheetje

  €14.95

  Schatje en Scheetje zitten in het gevang. Ze hebben een paar sokken gestolen. Gelukkig zijn ze samen, maar de muren van hun cel zijn wel erg kaal. Scheetje is lang en dun als een lat; hij kan gemakkelijk door de tralies naar buiten klimmen. Op verzoek van Scheetje haalt hij stukje bij beetje de mooiste dingen van buiten naar binnen: de zon, een prachtig uitzicht, bomen en planten en tot slot zelfs een echte vijver! Schatje en Scheetje hebben het helemaal naar hun zin. Maar dan gebeurt er iets vreselijks...ze worden vrijgelaten!

  Daar staan ze dan op de drempel van de gevangenis. Wat nu? Schatje krijgt een fantastische ingeving.

  Auteur: Elle van Lieshout, Erik van Os & Mies van Hout
  Uitgeverij: Lemniscaat

  Learn More
 2. knuffelboek raad eens hoeveel ik van je hou | lemniscaat

  uitgeverij lemniscaat stoffen boekje raad eens hoeveel ik van je hou

  €13.95

  Raad eens hoeveel ik van je hou is misschien wel het meest geliefde boek dat er bestaat: van liefsten voor liefsten. Het Raad eens...- knuffelboek van uitgeverij Lemniscaat is voor de allerkleinsten. Een heerlijk zacht boekje, om te lezen, om vast te houden, om van te houden en... om mee te slapen.

  Zóveel hou ik van jou!
  Ik hou van jou zo hoog als ik kan springen!
  Ik hou van jou helemaal tot aan de maan - EN TERUG.

  Een boek om te zoenen in een uitvoering om te knuffelen!

  Auteur: Sam McBratney
  Illustraties: Anita Jeram
  Pagina's: 6

  Learn More
 3. van mug tot olifant uitgeverij lemniscaat | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij lemniscaat van mug tot olifant

  €14.95

  Katten, konijnen en muizen kennen we allemaal, maar wie heeft er wel eens een neusaap gezien? Of een vliegende eekhoorn?' In dit boek  van uitgeverij Lemniscaat, kun je de meest vreemde wezens met de meest vreemde gewoontes leren kennen.

  Tussen een mug en een olifant ligt een hele dierenwereld.  Maar natuurlijk ook de liefste en aaibaarste.

  Auteur: Ingrid & Dieter Schubert
  Uitgeverij: Lemniscaat

  Learn More
 4. raad eens hoeveel ik van je hou uitgeverij lemniscaat | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij lemniscaat raad eens hoeveel ik van je hou

  €14.95

  'Grote Haas, kom eens hier met je oren.
  Ik moet je iets héél belangrijks vertellen.
  Raad eens hoeveel ik van je hou?'

  Hazeltje vertelt Grote Haas hoeveel hij van hem houdt door o.a. zijn armen zo ver mogelijk te spreiden, zijn handen zo hoog mogelijk boven zijn hoofd te reiken en zo hoog mogelijk te springen. Maar natuurlijk overtreft Grote Haas hem in alles.

  De zachtgekleurde illustraties in warme, natuurlijke tinten ademen een veilige sfeer en zijn herkenbaar voor jong en oud (ook in trek bij verliefde volwassenen). Zowel Grote Haas als Hazeltje zijn heel expressief in houding en gezichtsuitdrukking.

  Een warm prentenboek, dat zeer de moeite waard is, om te lezen en te bekijken. 

  Auteur: Sam McBratney & Anita Jeram
  Uitgeverij: Lemniscaat

  Learn More
 5. ik voel een voet

  uitgeverij lemniscaat ik voel een voet

  €14.95

  Vijf dieren slapen 's nachts in een hangmat. Het is pikdonker. Plotseling hoort de schildpad iets. Wat zou dat zijn? Van schrik vallen ze uit de hangmat. Eén voor één gaan ze op onderzoek uit.

  In originele en pakkende dialogen vertelt Maranka Rinck in dit kleurrijk prentenboek deze klassieke soefi legende. 
  Martijn van der Linden wekt de dieren tot leven met heldere kleuren, die prachtig afsteken tegen het zwart van de nacht. Het schild van de schildpad, de veren van de vogel, de sik van het bokje: ze zijn zo fantasierijk en gedetailleerd geschilderd, dat je de dieren zou willen aanraken om de textuur te kunnen voelen.

  Maranke Rinck & Martijn van der Linden.
  Gebonden uitgave. 40 pagina's.

  Learn More
 6. uitgeverij lemniscaat de koe die een ei legde 1630018 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij lemniscaat de koe die een ei legde

  €14.95

  Nellie de koe heeft een ei gelegd! Niet te geloven: een koe die een ei legt. En Nellie is juist zo'n doodgewone koe. Ze kan niet eens fietsen of op haar handen lopen, zoals de andere koeien. Die vertrouwen het zaakje dan ook helemaal niet; daar zullen de kippen wel achter zitten! Iedereen wacht vol spanning tot het ei is uitgebroed. Wordt het een kip? Of toch een koe? In felle kleuren en hilarische tekeningen van samenspannende kippen en koeien met scheve ogen, kakelt dit komische verhaal je tegemoet.

  In felle kleuren en hilarische tekeningen van samenspannende kippen en koeien met scheve ogen, kakelt dit komische verhaal je tegemoet.

  Auteur: Andy Cutbill & Russell Ayto
  Gebonden uitgave. Aantal pagina's 32.

  Learn More
 7. uitgeverij lemniscaat verboden toegang: monstertuin | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij lemniscaat verboden toegang: monstertuin

  €14.95

  In dit boek 'Verboden toegang: monstertuin' van uitgeverij Gottmer geldt dat als de beheerder van huis is... dansen de monsters op tafel! 
  Vermijd de vlammen van de Paarse Knoeren, kietel de Flufforries. Zet met de Hangdongel, de Morf en de Dragomen de boel op stelten, maar... kijk uit voor de Woeste Wurgelguik!  

  Kan één jongetje een hele monstertuin leiden? Lees en zie het in dit gruwelijk geestige verhaal van de illustrator van 'Neushoorns eten geen pannenkoeken' en 'Zo zijn ouders'.

  Auteur: Amy Sparkes
  Illustrator: Sara Ogilvie
  Aantal pagina's: 32.

  Learn More
 8. uitgeverij lemniscaat het eikenbosverhalen stickerboek | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij lemniscaat het eikenbosverhalen stickerboek

  €10.95

  Speel met konijn, Varken, Beer, Vos en al hun vrienden uit het Eikenbos in dit vrolijke 'Het Eikenbosverhalen stickerboek' van uitgeverij Lemniscaat. 

  Maak stickerschilderijen, speel spelletjes en leg puzzels met meer dan 400 prachtige kleurige stickers.

  Aantal pagina's: 29.

  Learn More
 9. uitgeverij lemniscaat antonia | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij lemniscaat antonia

  €14.95

  Prachtig gekleurde vogels vliegen door dit vrolijk makend verhaal 'Antonia' van uitgeverij Lemniscaat.
  Antonia houdt van zingen. Eigenlijk is ze de Bianca Castafiore van het bos. Als ze haar stem in alle vroegte laat schallen, kreunen de dieren. Ze komen weliswaar hun nest uit, maar zouden Antonia’s keeltje het liefst omdraaien.
  Op een dag krijgt Antonia er genoeg van en gaat ze ervandoor. Pas dan merken de dieren wat ze missen. Ze worden niet op tijd wakker en ergens – ergens – missen ze zelfs dat luide gekweel.
  Als Antonia in vermomming terugkeert, hoort ze de dieren alle lof over haar zingen en besluit ze te blijven. Om de volgende ochtend haar aanwezigheid weer luidkeels te laten blijken…

  Het boek is geselecteerd voor de Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2018.

  Auteur: Anke de Vries,
  Illustrator: Piet Grobler,
  Aantal pagina's: 24.

  Learn More
 10. uitgeverij lemniscaat dino's bestaan niet | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij lemniscaat uitklapboek dino's bestaan niet

  €14.95

  Out of stock

  Ga mee op dinojacht in dit spannende uitklapboek 'Dino's bestaan niet' van uitgeverij Lemniscaat.  Het sfeervolle, panoramische beeld wordt versterkt door de uitvouwpagina’s. 

  In een gedurfde, sprankelende stijl wordt het verhaal verteld over twee broertjes die op dinojacht gaan. Nou ja, de oudste en meest stoere broer doet alsof, maar voor de jongste is het allemaal heel serieus. En terecht! 
  Hij ziet wat zijn oudere broer allemaal niet ziet. Als zijn grote broer dan ook nog eens ter geruststelling 'Dino's bestaan niet!' roept, neemt het verhaal een onverwachte wending. "Je wilt de jongetjes op de pagina’s waarschuwen voor het gevaar dat zo overduidelijk is, en dat wij wel waarnemen maar waar zij argeloos middenin verkeren. “Kijk nou uit, pas op.” 

  Het is een boek om tegen te praten en waarbij we niet worden afgeleid door tekst. Het werkt fantastisch." aldus het Juryrapport van de Vlag en Wimpelprijs 2018.

  Schitterende uitklapplaten tonen keer op keer in welke gevaarlijke situatie de broers zich bevinden, want niets is wat het lijkt en de Grote Gevaarlijke Dino's liggen overal op de loer. 
  Het is verrukkelijk griezelen in dit ontdekboek. En wie het uit heeft, zal altijd overal wel twee keer kijken, want die bomen... die vormen... die bulten... zijn misschien wel... dinosaurussen!

  Illustrator en auteur: Mark Janssen
  Aantal pagina's: 16.

  Learn More

Items 1 to 10 of 88 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Set Descending Direction