lorena canals

Al meer dan 25 jaar ontwerpt Lorena Canals decoratieve producten voor de kinderkamer. Terwijl zij haar kinderen op een vloerkleed zag spelen, vroeg ze zich af waarom ze niet zelf het kleed kon wassen? Dat inspireerde haar tot het ontwerpen en produceren van kleden die in de wasmachine gewassen kunnen worden. En inmiddels is de collectie uitgebreid met kussens en ander decoratieve producten, wijdverbreid over de wereld worden verkocht.

De producten worden met de hand gemaakt door ambachtslieden met productietechnieken, die al van generatie op generatie gebruikt worden. Daarom is elk item uniek. 

Het bedrijf gebruikt voornamelijk wol en katoen en heeft eigen katoenplantages in het Noordoosten van India, waar reeds eeuwenlang katoen geproduceerd wordt en de productie kon aansluiten bij oude tradities. Ambachtslieden selecteren de beste katoenvezels. Het verven gebeurt met natuurlijke kleurstofpoeders.

Het gaat het bedrijf niet alleen om het ontwerpen van mooie producten, maar ook om met de wijze van produceren een bijdrage te leveren aan Moeder Aarde.
Daarnaast heeft het bedrijf ook sociale projecten in India zoals het Sakûla project, waar straatkinderen opgevangen worden en onderwijs krijgen. Een deel van de winst van het bedrijf wordt gedoneerd aan de Baba Jodh Sachiar Public School.

De wasbare, acryl- en wollen tapijten zijn gecertificeerd door AITEX (Textile Technological Institute), waarmee de naleving van de Europese regelgeving voor producten die bedoeld zijn voor gebruik door kinderen, wordt geverifieerd.

 

 

1 artikel(en)

terug naar boven