leopold

Uitgeverij Leopold werd in 1923 opgericht door de Haagse post. In de jaren vijftig ontwikkelde Leopold zich tot een echte kinderboekenuitgeverij. Leopold ziet kinderen niet als kleine volwassenen, maar als kleine mensen met een volwassen kindersmaak.

Items 1 to 10 of 52 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Set Descending Direction
 1. uitgeverij condor de meest bizarre dingen op aarde | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij condor de meest bizarre dingen op aarde

  €22.50

  Waar kun je les krijgen op een hamburgeruniversiteit? Waar worden de meeste ufo's gespot? Waar kun je onderwatersteden bezoeken? Waar vind je een toilettenmuseum?

  Blader dan door dit prachtig uitgevoerde, gebonden boek, 'De meest bizarre dingen op aarde' van uitgeverij Condor, met meer dan zestig fantastische kaarten met natuurlijke én bovennatuurlijke fenomenen, maar ook de meest bizarre mensen, plaatsen en historische gebeurtenissen ter wereld.

  Een geweldig naslagwerk voor nieuwsgierige kinderen met honderden weetjes en illustraties, waarin eindeloos gebladerd kan worden.

  Originele titel: What's Weird on Earth
  Aantal pagina's: 168
  Hardcover.

  Learn More
 2. uitgeverij leopold hé, wie zit er op de wc? | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold hé, wie zit er op de wc?

  €13.95

  'Hé, wie zit er op de wc?' van uitgeverij Leopold is een hilarisch kinderboek met herkenbare situaties voor peuters en kleuters. 
  "Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc.
  Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?
  "Hé, wie zit daar op de wc?"

  Raad je mee?

  Tekst en illustraties van Harmen van Straaten
  Aantal pagina's: 32.
  Hardcover. 

  Learn More
 3. uitgeverij leopold de griezelbus 5 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold de griezelbus 5

  €13.95

  Het spannende kinderboek 'De Griezelbus 5' van Paul van Loon.

  Op een nacht verschijnt een eng gezicht op het beeldscherm van een groep chatvrienden. Mick hoort op zijn kamer een vreemde stem in het donker. Wie is de man met de wormenkop, die uit computers tevoorschijn kruipt? Wie zijn Leeuwenhart, Wolfl ing, Vampi en Metalboy? En wie is toch die lieve juf van groep acht van wie zelfs Onnovals hart sneller gaat kloppen?

  Auteur: Paul van Loon
  Illustrator: Caren Limpens
  Pagina's: 224
  Hardcover

  Learn More
 4. uitgeverij leopold naar bed, naar bed, zei duimelot | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold naar bed, naar bed, zei duimelot

  €22.95

  In dit voorleesboek 'Naar bed, naar bed, zei Duimelot' van uitgeverij Leopold staan de liefste Nederlandse liedjes, verhalen en avonturen voor de allerkleinsten.

  Zweef tussen de sterren met Nijntje, ga picknicken met Kikker of vier feest met de Gorgels. Na de slappe lach met Knofje, appeltjes plukken met Ties en Trijntje en lekker knuffelen met Dikkie Dik krijg je vanzelf de mooiste dromen. 

  Tekst en illustraties van Jet Boeke, Dick Bruna, Annemarie van Haeringen, Mies van Hout, Paul van Loon, Harmen van Straaten, Max Velthuijs en vele anderen.
  Aantal pagina's: 144.
  Hardcover. 

  Learn More
 5. uitgeverij leopold mijn papa | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold mijn papa

  €14.95

  Mijn papa lijkt op een beer in winterslaap. Iedere ochtend moet ik hem wakker maken. Dat is niet gemakkelijk. Maar daar weet ik iets op... 
  Ontdek hoe kleine Olifant het aanpakt in 'Mijn papa' van uitgeverij Leopold. 

  Kleine Olifant wil zo graag spelen maar zijn papa werkt hard en is altijd moe. Kleine olifant doet alles om aandacht te krijgen: op zijn papa's olifantenbuik springen, aan zijn slurf trekken, hem natspuiten, kietelen... Eindelijk leest papa voor! Maar het is soms ook fijn als papa even niet oplet. De kleine olifant houdt zoveel van zijn vader dat hij na een hele dag op papa passen toch even gaat controleren of die goed slaapt. Want zijn papa is de liefste papa van de hele wereld!

  Samengesteld door: Annemarie van Haeringen & Ao De en Ao teer.
  Aantal pagina's: 25.
  Hardcover. 

  Learn More
 6. uitgeverij leopold de gorgels | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold de gorgels

  €14.95

  Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. 'De Gorgels' van uitgeverij Leopold is een fantasierijk en spannend kinderboek. Wat zal het zijn? Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

  Voorlezen vanaf 5, zelf lezen vanaf 7 jaar.
  Bekroond met de prijs van de Nederlandse Kinderjury 2016. 

  Auteur: Jochem Myjer
  Illustrator: Rick de Haas
  Aantal pagina's: 136.
  Hardcover.

  Jochem Myjer is een van ’s lands grootste en meest geliefde komieken. Hij staat voor uitverkochte zalen, tot de nok toe gevuld met jong en oud. De Gorgels is zijn eerste kinderboek.

  Learn More
 7. uitgeverij leopold de griezelbus | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold de griezelbus 1

  €13.95

  Het spannende kinderboek 'De Griezelbus 1' van Paul van Loon van uitgeverij Leopold.

  Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer die iets verbergen?

  Welkom bij de griezelbus! Dit wordt een rit om nooit zullen vergeten!

  Auteur: Paul van Loon.
  Illustrator: Caren Limpens
  Aantal pagina's: 161.
  Hardcover.

  Learn More
 8. uitgeverij leopold een heel jaar voorlezen | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold een heel jaar voorlezen

  €17.95

  'Een heel jaar voorlezen! is een voorleesboek vol lente-, zomer-, herfst-, Sinterklaas- en winterpret.

  Het is bijna lente. Roel en Noor kunnen niet wachten! Ze mogen oma helpen op de kinderboerderij en de babygeitjes een flesje geven. In de zomer gaan Noor en Roel met papa en mama naar zee. Ze zoeken schelpen, eten ijsjes en verzamelen schatten als echte strandjutters. Als het herfst wordt, logeren ze in een huisje in het bos en beleven spannende avonturen. Dan komt Sinterklaas alweer met de stoomboot en maken de pietjes rommel op school. Het jaar is rond als het winter wordt, met een mooie kerstboom in de kamer, een sneeuwpopfamilie in de tuin, boerenkool en oliebollen.

  Een selectie van de leukste verhalen uit de grote voorleesboeken van Selma Noort.

  Auteur: Selma Noort
  Illustraties: Tineke van der Stelt
  Aantal pagina's: 125

  Learn More
 9. uitgeverij leopold de griezelbus 4 1/2 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold de griezelbus 4 1/2

  €13.95

  Het spannende kinderboek 'De Griezelbus 4 1/2' van Paul van Loon.

  ‘Pen en inkt, bloed, zweet en tranen, daarvan worden verhalen gemaakt,’ mompelt Onnoval. ‘de inkt moet als bloed over het papier vloeien. Pas dan worden de verhalen echt, gaan ze leven. Alleen zo krijg ik de lezers in mijn macht.’

  Wie is P. Onnoval, de bekende schrijver in De Griezelbus eigenlijk? Wanneer is hij weerwolf geworden? En waarom werd hij schrijver? De Griezelbus 4½ geeft antwoord op al die vragen. En vertelt daarmee een bloedstollend verhaal over wraak. Een verhaal dat misschien nooit de duisternis had mogen verlaten. Een verhaal dat laat zien wat er achter de schermen van deze wereld allemaal kan gebeuren. Zaken die zelfs de echte griezelfan nooit had vermoed.

  Auteur: Paul van Loon.
  Illustrator: Caren Limpens
  Aantal pagina's: 160.
  Hardcover

  Learn More
 10. uitgeverij leopold de griezelbus 4 | ilovespeelgoed.nl

  uitgeverij leopold de griezelbus 4

  €13.95

  Het spannende kinderboek 'De Griezelbus 4' van Paul van Loon.

  Elke nacht staat meester Jacques op en gaat als een zombie achter zijn computer zitten. Hij schrijft verhalen en leest ze overdag voor in zijn klas. Maar het zijn niet zomaar verhalen! Schrijft meester Jacques ze wel echt zelf? 
  Wat gebeurt er ‘s nachts precies? Daar moeten de kinderen achter zien te komen, want er gebeuren steeds vreemdere dingen. Hebben deze zaken te maken met de donkere krachten uit de Andere Werkelijkheid (AW)? Of misschien met het handgeschreven exemplaar van De Griezelbus dat in de kast staat bij meester Jacques…

  Auteur: Paul van Loon.
  Illustrator: Caren Limpens
  Aantal pagina's: 248.
  Hardcover

  Learn More

Items 1 to 10 of 52 total

per page
Page:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Set Descending Direction