test

 

Ben je op zoek naar inspiratie waar je kind tijdens de herfstvakantie lekker zoet mee is? In onze 'Herfstvakantie top 10' vind je het leukste speelgoed voor alle leeftijden!

 

1. Speelbak met herfstthema

Grapat Play Tray speelbak met Kinetic Sand

Vul de houten GRAPAT speelbak met Kinetic Sand en klein speelgoed, zoals de houten figuren van Grapat en Grimm's en de dieren van Holztiger. Na een middagje struinen in het bos kan de speelbak aangevuld worden met vondsten uit de natuur, zoals mooie herfstbladeren, kastanjes, dennenappels en eikeltjes. De Grapat Play Tray nodigt kinderen uit om met losse speelelementen een eigen wereld te creëren.  Stimuleer met het open einde spel de fantasie en creativiteit!

 

2. Lezen over de herfst en de seizoenen

Kinderboeken over de herfst

Duik het herfstseizoen in met deze knusse kinderboeken. Lees de verhalen voor aan de kleinsten of laat ze zelf de boeken doorbladeren. Deze boeken staan vol illustraties in warme herfstkleuren of met spelletjes voor een leuke activiteit. Samen een liedje zingen? Lees de muziekboeken en zing uit volle borst mee met vrolijke herfst en winter liedjes.

 

3. Versier de tafel met een jaarring

Vier de herfst met de jaarring van Grimm's. Deze verjaardagsring is een prachtige toevoeging aan de seizoenstafel. Met eindeloos veel variatie aan decoratiefiguren, kaarsen en andere herfstdecoratie creëer je keer op keer een nieuwe setting.

 

4. Klusjes doen

Kids at work kindergereedschap

Laat de kleinste klussers los gaan deze vakantie met het professionele kindergereedschap van Kids At Work.
Het gereedschap is speciaal voor kinderen gemaakt en ligt perfect in hun kleine handen. Alle klusjes, van timmeren tot zagen, worden door dit gereedschap met een glimlach gedaan.

 

5. Schilderijtjes van zand

Maak de mooiste schilderijen van zand met de knutselsets van Djeco
Verwijder de voorgesneden stickervellen van de schilderijtjes en bestrooi de klevende vlakken met de mooiste kleuren zand. Zo heb je naast een leuke activiteit, ook een prachtig kunstwerk in een handomdraai! 

 

6. Solo spelletjes voor alle leeftijden

SmartGames solospelletjes

SmartGames is wereldwijde marktleider in logische denkspellen.
De award winnende spellen zijn perfect voor spelers van alle leeftijden. SmartGames heeft speltlejes om gezellig samen te spelen, maar ook solo spelletjes om alleen de hersens te kraken.
Elke SmartGame wordt zorgvuldig ontworpen en gemaakt van kwalitatieve materialen die lang meegaan. En met zoveel opdrachten kan je elk spel blijven spelen, telkens opnieuw!

 

7. Puzzelen

Kinderpuzzels

Naast dat het gezellig is om samen aan een kinderpuzzel te starten, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen! Bij het maken van een puzzel ontwikkelen kinderen motorische vaardigheden,
cognitieve vaardigheden en emotionele vaardigheden.

Voor elke leeftijd is er een geschikte kinderpuzzel. Van puzzels tot 10 stukjes voor de jongste puzzelaars tot puzzels van 500 stukjes of zelfs méér voor de ervaren puzzelaars. Laat kinderen zelf een puzzel leggen of schuif gezellig aan en maak er een gezinsactiviteit van. Maar let op: met het maken van een puzzel vliegt de vakantie zó voorbij.

 

8. Kleien en stempelen

Kleinen en stempelen

Schort om? Kleien maar! Spelen met klei bevordert de fijne motoriek en de creativiteit van kinderen.
Gebruik voor de mooiste kleiwerken stempels en andere klei accessoires. Wil je liever met de kinderen boetseren en zijn jullie op zoek naar een blijvend eindresultaat? Gebruik dan luchthardende boetseerklei van bijvoorbeeld Ökonorm of Pébéo

 

9. Bouwen met Kapla

 

Met KAPLA speelgoed kunnen kinderen volgens hun ontwikkelingsniveau en inspiratie gestalte geven aan een eigen fantasiewereld. Van simpelweg plankjes stapelen tot complexe constructies!
Zonder enig punt van bevestiging worden de plankjes los en in perfect evenwicht gestapeld. Inspiratie nodig? Blader dan eens door een Kapla voorbeeldboek.

 

10. Bouw binnen een eigen speelhut

Met deze PL-UG Tent-Kit, lakens uit de kast en een paar takken of stoelen staat er binnen no time een gezellige hut in huis. Een fijne plek om in te spelen.
Wat zullen ze mee de tent in slepen? Boeken, verkleedkleren, knuffels, speelgoed, spelletjes of misschien wel een slaapzak voor een nachtje 'kamperen'? Maak de tent extra gezellig met kussens, een speelmat of matras en een ledlampje voor als schemerig wordt. Wedden dat je de rest van de vakantie geen kind aan ze hebt?! :)