43 resultaten

badbootjes

Badbootjes zijn leuk en ontspannend speelgoed voor kinderen tijdens het badderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled kunststof, natuurrubber en hout.

Spelen met badbootjes stimuleert de verbeeldingskracht en ontwikkelt fijne motoriek en oog-handcoördinatie bij kinderen. Het speelgoed kan ook zorgen voor waterpret en ontspanning tijdens badtijd, ook voor kinderen die niet graag in bad gaan.

Badbootjes zijn verkrijgbaar bij ilovespeelgoed.nl van verschillende merken, waaronder Little Dutch, Green Toys, Plan Toys en Oli & Carol.

Lees verder
Sluiten
1-43 van 43 producten

Badbootjes

Met het juiste badspeelgoed wordt badtijd het leukste speelmoment van de dag. Badbootjes zorgen voor plezier en ontspanning tijdens het badderen. Bootjes voor in bad zijn er in allerlei soorten en maten; van kleine sloepjes tot stoere vrachtschepen. Speelgoed waarmee kleine kapiteins hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen verhalen verzinnen. Laat het bootje deinen op de golven in de badkuip of in het zwembadje of dompel hem onder en giet het water eruit. Kies voor een vloot van stapelbare Little Dutch badbootjes, de sleep- en duikboten van Green Toys of laat de zeilbootjes van Lilliputiens gezellig ronddobberen in bad.

Badbootjes van ecovriendelijke materialen

Bij ilovespeelgoed.nl zijn de meeste speelgoed bootjes voor in bad gemaakt van duurzame materialen. De zachte, handgemaakte origami bootjes van het merk Oli & Carol zijn gemaakt van natuurrubber van de heveaboom. Het kindvriendelijke bijtspeelgoed is geheel biologisch afbreekbaar en geverfd met natuurlijke pigmenten. Ook de badbootjes van Green Toys en Plan Toys zijn een duurzame keuze. De sleepboten en duikboten van het merk Green Toys zijn vervaardigd uit gerecyclede kunststof melkflessen. Voor het ecovriendelijke badspeelgoed van Plan Toys worden rubberbomen die geen latex meer produceren gebruikt als grondstof.

Wat zijn de voordelen van een badbootje?

Er zijn verschillende redenen waarom het spelen met een badbootje goed is voor kinderen. Een bootje voor in bad kan kinderen stimuleren om hun verbeeldingskracht te gebruiken en rollenspellen te spelen. Ze kunnen bijvoorbeeld denken dat het bootje een piratenschip is en een avontuur beleven in hun eigen wereld. Ook helpt spelen met een badbootje bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie, doordat kinderen het bootje door het water duwen en laten bewegen. Badtijd wordt daarnaast leuker en minder stressvol met een bootje erbij. Vooral voor kinderen die niet graag in bad gaan kan het zorgen voor ontspanning. Het kan de angst verminderen, waardoor badtijd toch een leuk speelmoment wordt.

Wat kun je allemaal met een speelgoed boot voor in bad?

De vrolijke dierenvriendjes van het Belgische merk Lilliputiens trotseren hoge golven in hun zeilbootjes van neopreen. Is het speelgoedbootje omgeslagen en volgelopen met water? Sla de rand om en het badbootje verandert in een trechter. Vul de trechter met water en kijk hoe het er door de gaatjes uit sproeit! De stoere sleep- en duikboten van Green Toys zijn zelfs voorzien van een handvat om het vullen en gieten nog makkelijker te maken. De omkeerbare rubberbootjes van Plan Toys verkennen de omgeving boven én onder water. In een handomdraai veranderen de bijzondere bootjes in een onderzeeër. Omdat het badspeelgoed op meerdere manieren te gebruiken is zorgt het voor extra veel waterpret in bad. Voor de allerkleinsten zijn er de badbootjes van Oli & Carol. De bootjes zijn niet alleen leuk om mee te varen, maar kunnen door baby’s ook gebruikt worden als bijtspeelgoed om op te sabbelen en te bijten wanneer de tandjes doorkomen.

Schone badbootjes

Na het badderen is het belangrijk om de badbootjes goed schoon te maken, zodat er geen zeepresten, vuil en bacteriën achterblijven. De badbootjes bij ilovespeelgoed.nl zijn gemaakt van gerecycled kunststof, natuurrubber, neopreen en hout. Spoel het speelgoed af met schoon water en gebruik voor de kunststof boten eventueel een mild sopje. Droog de badbootjes af met een doek en laat ze verder aan de lucht drogen. Bewaar het kinderspeelgoed op een droge plek, maar laat het niet in de zon liggen.