546 resultaten

creatief & knutselen

We zijn dol op de knutselsetjes van het merk Djeco. De creatieve setjes geven de kinderen eindeloze creatieve mogelijkheden om al hun fantasieën tot leven te brengen. Er zijn veel varianten in knutselsetjes verkrijgbaar, zowel voor de allerkleinsten als oudere kinderen.

Djeco werkt bij de ontwikkeling van het speelgoed regelmatig samen met bekende illustratoren, ontwerpers en grafische kunstenaars. En dat zie je terug in de verbluffende kunstwerkjes!

Lees verder
Sluiten
1-48 van 546 producten

Djeco knutselen

Of je nu op zoek bent naar verf, klei of complete knutselsets, je kunt met Djeco knutselen naar hartelust! De knutselsets van Djeco zijn gemaakt om kinderen te inspireren en hun verbeelding en creativiteit te stimuleren. Het mooi ontworpen knutselspeelgoed heeft veel verschillende onderwerpen en thema’s zoals dieren, fantasie, dinosaurussen, de ruimte en bloemen. Het creatieve speelgoed biedt kinderen een leuke bezigheid voor in de vakantie en helpt bijvoorbeeld ook om de interesse voor een hobby te ontwikkelen. Djeco knutselsets zijn beschikbaar voor verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus en bieden een breed scala aan activiteiten, zoals:

  • Tekenen en kleuren
  • Boetseren met klei
  • Schilderen
  • Armbandjes maken
  • Vouwen en plakken
  • Schrijven

Djeco knutselen voor kleine en grote kinderen

Welke knutselactiviteiten zijn geschikt voor welke leeftijden? Djeco knutselen biedt knutselsets aan voor verschillende leeftijdsgroepen en vaardigheden, dus het is belangrijk om te kiezen voor een kit die past bij jouw kind. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar knutselmaterialen of een knutselpakket voor jouw kindje. Hoe kies je het beste creatieve speelgoed? Hier zijn enkele tips op basis van leeftijd om de geschikte producten te kiezen uit het uitgebreide Djeco assortiment van ilovespeelgoed.nl:

De beginnende kunstenaar

De allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar kleuren met waskrijtjes of vingerverf. Maar ook met de dikke Djeco stiften en kleurpotloden, die gemakkelijk vast te houden zijn met kleine handjes. Ze creëren kleine kunstwerkjes met Djeco klei, die kinderen kunnen bewerken met de stempels voor boetseerklei. Ook gaan ze creatief aan de slag met herbruikbare stickers en de Djeco magische kleurplaten. Voor het inkleuren van deze kleurplaten is alleen wat water nodig!

Knip, knip, knip zegt de schaar!

Vanaf 3 jaar leren kinderen een kinderschaar vasthouden en kunnen met wat hulp een beetje knippen. Ook plakken is een activiteit waar peuters veel plezier uit halen. Ze zijn vanaf deze leeftijd dan ook klaar om de knutselactiviteiten uit te breiden met knutselsets die uit meer onderdelen en andere materialen bestaan. Zo kunnen ze nu collages of een mozaïek maken van vilt, papier of stickers waarbij ze zelf knippen en plakken. Ook leren ze rijgen met de grote Djeco houten kralen of rijgkaarten. De rijgkralen komen in verschillende thema’s, van dieren tot prinsessen, dus er zit altijd iets tussen wat aansluit bij de interesses van de kleine knutselaar!

Door te knutselen met Djeco stimuleer je de creativiteit

Spelen met creatief speelgoed is ontzettend leuk, maar ook erg leerzaam! Djeco knutselen is een geweldige manier voor kinderen om hun grenzeloze creativiteit en verbeeldingskracht te uiten en te ontwikkelen. Het creëren van kunstwerken bevordert kinderen hun concentratie, fijne motoriek, oog-handcoördinatie en dus ook de creatieve vaardigheden. Waarom is creativiteit zo belangrijk voor kinderen? Creativiteit:

  • Stimuleert het probleemoplossend vermogen
  • Bevordert sociale vaardigheden
  • Is goed voor de emotionele expressie
  • Vermindert stress

Een wereld vol creativiteit

Kinderen van 4 tot 6 jaar ontwikkelen volop hun creativiteit en dat zie je terug in het knutselen. Ze kunnen nu gaan werken met uitgebreide knutselsets en kleinere onderdelen. De knutselsets voor deze leeftijdsgroep zorgen dat er naar een specifiek resultaat wordt toegewerkt. Er worden voorwerpen gemaakt waarmee gespeeld kan worden of die ter decoratie in de kinderkamer kunnen hangen. Zoals met Djeco diadeem maken of de DIY knutselsets om raketten of dromenvangers te maken. En met tekenen weten kleuters vaak al goed wat ze willen tekenen. De tekenvaardigheid wordt bevorderd met de tekensjablonen of de Step by Step tekenkaarten van Djeco.

Leren schrijven was nog nooit zo leuk!

Leren schrijven wordt nog leuker met de Stationary Lovely Paper schrijfwaren van Djeco. Deze zijn niet alleen stijlvol en kleurrijk, maar ook van hoge kwaliteit en speciaal ontworpen voor kinderen. Met bijvoorbeeld de Djeco magische pen kunnen kinderen hun creativiteit en verbeeldingskracht op papier uiten en tegelijkertijd hun fijne motoriek en schrijfvaardigheden ontwikkelen. Ook preciezere werkjes kunnen uitgevoerd worden met Djeco knutselen vanaf 6 jaar. Djeco origami en Djeco armbandjes maken knutselsets zijn bij uitstek geschikt.

Eerst met Djeco knutselen, daarna ermee spelen!

Stap voor stap creëren kinderen met Djeco knutselen allerlei kunstwerken voor in de kinderkamer, maar ook speelgoed om mee te spelen. De Djeco knutselset bevat alle benodigde materialen en instructies om het project te voltooien. Van poppetjes en 3D figuren tot accessoires zoals zelfgemaakte maskers, zwaarden, diademen en toverstokjes voor verkleedpartijtjes. Met Djeco kralen maken kinderen zelf mooie sieraden. Zelfgemaakte diadeem op, toverstokje in de hand, sieraad om en dan een filmsterren rollenspel!